Hoe Bureaubladinstellingen Terug Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Bureaubladinstellingen Terug Te Zetten
Hoe Bureaubladinstellingen Terug Te Zetten

Video: Hoe Bureaubladinstellingen Terug Te Zetten

Video: Hoe Bureaubladinstellingen Terug Te Zetten
Video: Instellen Extern Bureaublad 2024, April
Anonim

Items op het bureaublad helpen de gebruiker om hun werk op de computer te optimaliseren en de toegang tot bestanden en mappen op verschillende lokale schijven te vergemakkelijken. De gebruikelijke desktopinstellingen bieden comfort, en als er plotseling iets misgaat, kan de productiviteit dalen en kan de stemming bederven.

Hoe bureaubladinstellingen terug te zetten
Hoe bureaubladinstellingen terug te zetten

instructies:

Stap 1

Basisinstellingen voor het bureaublad worden gemaakt met behulp van de component "Beeldscherm". Het kan op verschillende manieren worden aangeroepen. Open het Configuratiescherm via de knop "Start". Klik in de categorie "Vormgeving en thema's" met de linkermuisknop op het pictogram "Weergave". U kunt ook met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad klikken en Eigenschappen selecteren in het contextmenu.

Stap 2

Blader door de tabbladen en pas de instellingen naar wens toe. Nadat u de gewenste opties voor het bureaublad heeft ingesteld, slaat u deze op in een apart bestand. Ga hiervoor naar het tabblad "Thema's" en klik op de knop "Opslaan" in de groep "Thema". Geef de map op om het bestand op te slaan en onthoud het.

Stap 3

Indien nodig kunt u altijd terugkeren naar de vorige instellingen. Roep hiervoor de component "Beeldscherm" op en open het tabblad "Thema's" opnieuw. Vouw in de groep Onderwerp de vervolgkeuzelijst uit en selecteer Bladeren. Geef in een nieuw dialoogvenster het pad op naar het eerder opgeslagen bestand met het thema en bevestig de aangebrachte wijzigingen met de knop "Toepassen" of OK.

Stap 4

Als je per ongeluk je bureaubladsnelkoppelingen hebt verwijderd, moet je ze handmatig terugzetten. Hoewel je ook hier een bepaalde truc kunt gebruiken. Roep de wizard Bureaublad opschonen aan met dezelfde weergavecomponent. Open hiervoor het tabblad "Desktop" en klik op de knop "Desktopinstellingen". Open in het extra venster "Desktop Elements" het tabblad "Algemeen" en klik op de knop "Bureaublad wissen".

Stap 5

Wanneer de wizard start, markeert u alle snelkoppelingen als ongebruikt. Ze worden allemaal verplaatst naar een nieuwe map "Ongebruikte snelkoppelingen" die automatisch op het bureaublad wordt aangemaakt. Open deze map, selecteer alles, klik met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer "Verzenden" in het contextmenu en het subitem "Bureaublad (snelkoppeling maken)". Alle snelkoppelingen die op het bureaublad ontbreken, worden hersteld. Verplaats de map "Ongebruikte snelkoppelingen" naar de map waarin deze wordt opgeslagen tot een noodgeval.

Aanbevolen: