Een Laptopschijf Openen

Inhoudsopgave:

Een Laptopschijf Openen
Een Laptopschijf Openen

Video: Een Laptopschijf Openen

Video: Een Laptopschijf Openen
Video: HP 15-CS Laptop - How To Remove HDD and Install SSD 2024, Mei
Anonim

Diskdrive is een apparaat voor het opnemen en reproduceren van informatie van dvd- en cd-schijven. Een werkende schijf is eenvoudig te openen. Maar in geval van problemen kunt u aanvullende methoden gebruiken om het optische station te openen.

Een laptopschijf openen
Een laptopschijf openen

Noodzakelijk

  • Unlocker-programma,
  • klem.

instructies:

Stap 1

De schijfhouder bevindt zich meestal aan een van de zijkanten van de laptop. Bekijk de zijkanten goed. Je zou een dunne rechthoekige balk moeten vinden met het label DVD. Er zit een langwerpige knop op, waarmee je de schijf van de laptop kunt openen.

Stap 2

Als het indrukken van de knop niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd, is het mogelijk dat het besturingssysteem van de laptop op dit moment een applicatie uitvoert die vanaf de schijf is gestart. In dit geval moet u het proces uitschakelen dat het openen van de schijf blokkeert. Open de taakbeheerder door tegelijkertijd op de knoppen Ctrl, alt="Image" en Del te drukken. Bekijk de lijst met actieve applicaties op het geopende tabblad Applicaties. Als er een programma vanaf de schijf is gestart, selecteert u het en klikt u op de knop "Taak beëindigen".

Stap 3

Het proces dat de schijf blokkeert, kan een virus zijn. Om te ontgrendelen, moet u het Unlocker-programma installeren. Deze applicatie voegt een item met dezelfde naam toe aan het contextmenu. Door de gewenste schijf in de map "Deze computer" te selecteren en op dit menu-item te klikken, komt u in het hoofdmenu van het programma. Het toont vergrendelde bestanden. Ontgrendel ze door op de knop Alles ontgrendelen te klikken en probeer vervolgens de schijf op de normale manier te openen.

Stap 4

Als de vorige stappen niet hebben geholpen, of als de laptop deze bewerkingen te langzaam uitvoert, zet u de laptop uit. Zet hem dan aan en probeer onmiddellijk, zonder te wachten tot het besturingssysteem is geladen, de wagen te openen met de knop op het stationspaneel.

Stap 5

U kunt de software gebruiken om de schijflade uit te werpen. Open de map "Mijn Computer" door op het bijbehorende pictogram op het bureaublad te klikken. Selecteer de schijf waarin u geïnteresseerd bent. Het kan "DVD-RW-station" of "DVD-RAM-station" worden genoemd. Roep het contextmenu op met de rechtermuisknop en klik op het item "Uitpakken".

Stap 6

U kunt de laptopschijf mechanisch openen. Hiervoor heb je een paperclip of tandenstoker nodig. Steek het door u gekozen item in het kleine gaatje aan de buitenkant van de schijf. Duw hem helemaal naar binnen totdat u een klik hoort. De schijflade zal dan iets naar buiten komen, zodat u deze er helemaal uit kunt trekken.

Aanbevolen: