Hoe Superscript Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe Superscript Te Maken?
Hoe Superscript Te Maken?

Video: Hoe Superscript Te Maken?

Video: Hoe Superscript Te Maken?
Video: We are Superscript. 2024, Mei
Anonim

In tekstdocumenten is het alleen mogelijk om tekst als superscript weer te geven als het bestandsformaat waarin het wordt opgeslagen de mogelijkheid biedt om de tekst op te maken. Documenten in het txt-formaat hebben bijvoorbeeld niet zo'n mogelijkheid en de formaten van gangbare kantoortoepassingen Word (doc, docx), Excel (xls, xlsx) of webpagina's (htm, html) zullen het superscript zonder problemen weergeven.

Hoe superscript te maken?
Hoe superscript te maken?

instructies:

Stap 1

Als het superscript in de tekst moet worden geplaatst, die wordt opgeslagen in het documentformaat van de teksteditor Microsoft Office Word, dan is het heel eenvoudig om elk teken "superscript" te maken. Het is voldoende om het gewenste teken (of de groep tekens) te selecteren en vervolgens op het bijbehorende pictogram in het editormenu te klikken - het wordt in de opdrachtgroep "Lettertype" op het tabblad "Home" geplaatst. U kunt ook de "sneltoetsen" gebruiken die aan deze bewerking zijn toegewezen CTRL + alt="Image" + Plus.

Stap 2

In de spreadsheet-editor Microsoft Office Excel is deze functie iets dieper verborgen. In de groep commando's "Lettertype" is het benodigde pictogram niet hier, maar deze functie is er nog steeds. Om het te gebruiken, selecteert u de nodige tekens van de inscriptie, klikt u met de rechtermuisknop op de selectie en selecteert u het item "Cellen opmaken" in het vervolgkeuzemenu. In plaats van het contextmenu kunt u de sneltoets CTRL + 1 gebruiken. Vink in het geopende venster het selectievakje "superscript" aan en klik op de knop "OK".

Stap 3

In de grafische editor Adobe Photoshop is tekstopmaak ook mogelijk met het gereedschap Tekst. De bijbehorende bedieningselementen worden op het paneel "Symbool" geplaatst. U kunt het openen via het gedeelte "Venster" in het editormenu. Er zit een item in, dat "Symbool" wordt genoemd. Het pictogram met de letter T met een superscript wordt in het midden van de rij pictogrammen in de voorlaatste regel van dit paneel geplaatst. Klik op dit pictogram nadat u de gewenste tekens in de tekst hebt gemarkeerd.

Stap 4

Als u een superscript op een webpagina wilt weergeven, is de eenvoudigste manier om de juiste HTML-tag (HyperText Markup Language) te gebruiken. Het bestaat uit twee delen (openen en sluiten), en daartussen worden tekens geplaatst, die als superscript moeten worden weergegeven. Deze tag wordt aangeduid als sup, en de tekst die deze tag gebruikt in de broncode van het document kan er als volgt uitzien: E = mc2

Aanbevolen: