Hoe De Afbeelding Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe De Afbeelding Te Verkleinen
Hoe De Afbeelding Te Verkleinen

Video: Hoe De Afbeelding Te Verkleinen

Video: Hoe De Afbeelding Te Verkleinen
Video: Afbeeldingen verkleinen, uitsnijden en comprimeren | Photoshop en Afbeeldingen 2024, Mei
Anonim

Heel vaak worden internetgebruikers geconfronteerd met het probleem van de afbeeldingsgrootte. Soms is het nodig om de afbeelding te verkleinen om deze in een blog, op een website te plaatsen, per post te verzenden, enz. Er zijn veel manieren en programma's die u kunt gebruiken om dit te doen. Hieronder vindt u instructies om u te helpen uit te zoomen met een heel eenvoudig en betaalbaar programma genaamd IrfanView.

Hoe de afbeelding te verkleinen
Hoe de afbeelding te verkleinen

Noodzakelijk

IrfanView-programma

instructies:

Stap 1

Irfanview downloaden. Naast de mogelijkheid om het formaat van de afbeelding te wijzigen, heeft dit programma ook veel andere functies, maar voor nu zullen we ons concentreren op het verkleinen van de afbeelding. Pak het programma uit in een voor u geschikte map en voer het uit.

Stap 2

Klik op "Bestand" - "Openen". Selecteer vervolgens de afbeelding waarvan u het formaat wilt wijzigen, open deze.

Stap 3

Selecteer "Afbeelding" - "Vergroten / herbemonsteren" in het menu. U kunt dezelfde optie aanroepen met de sneltoets "CTRL + R".

Stap 4

Er verschijnt een venster voor je. Stel in dit venster de parameters in die u nodig hebt - stel de gewenste maat in (links onder het kopje "Nieuwe maat instellen"). Deze parameter stelt de fysieke grootte van de afbeelding in, dat wil zeggen de breedte en lengte in pixels. Als uw afbeelding is gemaakt met een digitale camera, is deze waarschijnlijk veel groter dan de grootte van een afbeelding die naar een website of blog kan worden geüpload.

Stap 5

Vink het vakje "Behoud aspectratio®" aan, anders wordt uw afbeelding vervormd en verliest het zijn proporties wanneer u het formaat wijzigt. Selecteer geen afbeeldingsgrootte die groter is dan 1280 in lengte - een grotere afbeelding past niet op een gewone monitor.

Stap 6

Sla de gewijzigde afbeelding op. Ga hiervoor naar het menu "Bestand" - "Opslaan als" (niet verwarren met "Opslaan"!). Er verschijnt een venster. Selecteer de map waarin u de afbeelding wilt opslaan, geef uw bestand een naam, vink het vakje "Toon optioneel dialoogvenster" aan. Er verschijnt een optievenster. Vink in dit venster de vakjes aan naast "progressieve JPG". Gebruik de schuifregelaar om de gewenste compressie en kwaliteit in te stellen. In de regel is het voldoende om de kwaliteitswaarde in te stellen op 80. Deze compressie is in ieder geval het handigst bij het toevoegen van een afbeelding aan een blog.

Stap 7

Klik OK. Je afbeelding is klaar voor gebruik!

Aanbevolen: