Hoe De Lcd-monitor Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Lcd-monitor Te Controleren?
Hoe De Lcd-monitor Te Controleren?

Video: Hoe De Lcd-monitor Te Controleren?

Video: Hoe De Lcd-monitor Te Controleren?
Video: Hoe geen audio-uitvoer van ASUS LCD-monitor op te lossen? | ASUS SUPPORT 2024, April
Anonim

LCD-monitoren hebben bepaalde kwaliteitsnormen die de aanwezigheid van enkele defecte pixels op de monitor toestaan. Daarom is het belangrijk om dergelijke pixels te detecteren voordat u voor de monitor betaalt, aangezien de verkoper een terugbetaling kan weigeren als het aantal dode pixels de norm niet overschrijdt.

Hoe de lcd-monitor te controleren?
Hoe de lcd-monitor te controleren?

Noodzakelijk

hulpprogramma's testen voor controle

instructies:

Stap 1

Stel de standaardresolutie in bij de monitorinstellingen. LCD-monitoren presteren anders bij verschillende resoluties, elk met de optimale resolutie die door de fabrikant wordt aanbevolen. Als u van plan bent een andere schermresolutie te gebruiken dan wat optimaal is aangegeven voor dit monitormodel, dan is het beter om op andere modellen te letten of later opnieuw te testen voor de gewenste resolutie.

Stap 2

De verkoper van monitoren heeft vast een programma waarmee u het scherm gelijkmatig in verschillende kleuren kunt schilderen. Wanneer u elke kleur inschakelt, onderzoekt u zorgvuldig het scherm en zoekt u naar dode pixels. Er zijn drie soorten defecte pixels: altijd verlicht (respectievelijk wit of gekleurd, ze zijn duidelijk zichtbaar op een zwarte achtergrond), altijd niet-brandend (zwart, ze worden gedetecteerd op een witte achtergrond) en onjuiste weergave van kleur.

Stap 3

Als er geen testprogramma is, vraag dan de verkoper om de computer opnieuw op te starten met de monitor erop aangesloten, bestudeer het scherm zorgvuldig tijdens het opnieuw opstarten. Op dit punt kunt u op een zwart scherm witte dode pixels onderscheiden en let bij het starten van het besturingssysteem op de zwarte dode pixels. Als die er zijn, kun je ze gemakkelijker vinden op een bekende foto.

Stap 4

Let bij een zwarte schermvulling of wanneer u uw computer opnieuw opstart ook op de gelijkmatige verlichting van de monitor. Zwart moet over het hele oppervlak zwart blijven.

Aanbevolen: