Tekst Wijzigen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Tekst Wijzigen In Photoshop
Tekst Wijzigen In Photoshop

Video: Tekst Wijzigen In Photoshop

Video: Tekst Wijzigen In Photoshop
Video: Tekst aanpassen in foto met Photoshop CC 2024, Mei
Anonim

Met de grafische editor Adobe Photoshop kunt u nieuwe lagen op de achtergrond toepassen, inclusief tekstlagen. Na het vullen van de tekstlaag verschijnt er een inscriptie op de afbeelding, waarvan bewerking mogelijk wordt na het uitvoeren van bepaalde acties.

Tekst wijzigen in Photoshop
Tekst wijzigen in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-software

instructies:

Stap 1

Voeg een tekstlaag toe aan de afbeelding. Ga hiervoor naar de werkbalk aan de linkerkant van het geopende venster en klik met de linkermuisknop op het pictogram met de letter "T". Klik dan ergens in je afbeelding, er verschijnt een nieuwe tekstlaag in het lagenpaneel.

Stap 2

De nieuwe laag dankt zijn naam aan de eerste letters van de ingevoerde woorden of zinsdelen. Begin met het typen van tekst. Om deze laag te verplaatsen, gebruikt u een speciale markering in het midden van de huidige selectie - pak deze met de linkermuisknop en sleep het invoerformulier naar een andere plaats.

Stap 3

Om het tekstlaagblok een nieuwe vorm te geven, klikt u op het bovenste menu Bewerken en selecteert u Vrije transformatie. Haak een willekeurige rand van de afbeelding (vierkante markering) en trek naar de zijkant. Met deze tool kunt u elke vervorming van het tekstblok en dienovereenkomstig van de tekst zelf uitvoeren.

Stap 4

Als u de inhoud van het tekstblok moet wijzigen, gebruikt u dezelfde tool die u hebt gebruikt om het label te maken. Om dit te doen, klikt u op de knop met de letter "T", vervolgens op het gewenste item in het lagenpaneel en selecteert u een gebied op de afbeelding.

Stap 5

Let op het uiterlijk van de tekstinstellingen in het bovenste paneel onder het menu - hier kunt u het lettertype van de inscriptie, de grootte en kleur wijzigen en ook de oorspronkelijke vorm voor de inscriptie instellen. Vergeet na het uitvoeren van een van de bovenstaande acties niet op de Enter-toets te drukken, anders gaan alle wijzigingen verloren.

Stap 6

Als u uw wijzigingen ongedaan wilt maken, gebruikt u de sneltoets Ctrl + Z + alt="Afbeelding" of het item "Een stap terug" in het menu "Bewerken". Nadat u alle wijzigingen heeft aangebracht, moet u de wijzigingen opslaan. Klik hiervoor op het bovenste menu "Bestand", selecteer het item "Opslaan" ("Opslaan als …") of druk op de sneltoets Ctrl + S.

Aanbevolen: