Hoe Pptx . Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Pptx . Te Openen
Hoe Pptx . Te Openen

Video: Hoe Pptx . Te Openen

Video: Hoe Pptx . Te Openen
Video: Создайте самый модный вступительный слайд PowerPoint, чтобы поразить вашу аудиторию 2024, Mei
Anonim

PPTX is een elektronisch presentatieformaat voor Microsoft Office, dat in gebruik werd genomen met de versie van Microsoft PowerPoint 2007. Het bestand kan niet alleen met dit programma worden geopend. Er zijn genoeg hulpprogramma's waarmee u een presentatie van dit formaat kunt bekijken.

Hoe pptx. te openen
Hoe pptx. te openen

Een presentatie uitvoeren op een desktopcomputer

U kunt het PPTX-bestand openen als Microsoft Office met PowerPoint op uw systeem is geïnstalleerd. Dubbelklik met de linkermuisknop op het gewenste document. De presentatie wordt automatisch geopend in het systeem en kan worden bewerkt. Als het PPTX-bestand echter om de een of andere reden niet wordt geopend, klikt u met de rechtermuisknop op het document en selecteert u het kenmerk "Openen met" en selecteert u vervolgens het juiste programma uit de lijst die verschijnt.

PPTX-bestanden kunnen niet op het systeem worden geopend zonder een geschikte presentatieviewer.

Een handig hulpprogramma dat qua functionaliteit vergelijkbaar is met PowerPoint, is beschikbaar in de LibreOffice-kantoorsuite. Download deze set applicaties, voltooi de installatie, waarna u het presentatiebestand kunt openen door er met de linkermuisknop op te dubbelklikken.

Andere gratis PPTX-weergavehulpprogramma's zijn PPTX Viewer, waarmee u uw presentatie kunt bekijken en afdrukken zonder PowerPoint te installeren. Het programma is perfect om snel het gewenste bestand te bekijken en elementaire bewerkingsfuncties uit te voeren.

Presentatie op mobiele platforms

Op mobiele apparaten op Android- en iOS-platforms zijn er ook tools voor het openen en bewerken van presentaties met de.pptx-extensie. Ga naar de applicatiewinkel van het apparaat (respectievelijk Play Market en AppStore) en selecteer het programma dat u wilt bekijken door het PPTX-verzoek in de bovenste zoekregel in te voeren. Installeer het geselecteerde programma op uw apparaat met behulp van de knop "Installeren" of "Gratis" in het venster van de geselecteerde applicatie.

Onder de meest voorkomende gratis programma's voor het bewerken van presentaties zijn OfficeSuite en Kingston Office het vermelden waard.

Nadat u het vereiste programma hebt geïnstalleerd, start u het met het pictogram op het hoofdscherm van het bureaublad. Selecteer in de lijst met documenten die beschikbaar zijn op het apparaat dat verschijnt uw presentatiebestand om het te bekijken en te bewerken. Als u iOS gebruikt om PPTX te importeren, moet u mogelijk het presentatiebestand downloaden door het van internet te downloaden of het vanaf uw computer te kopiëren, het apparaat met een kabel aan te sluiten en het iTunes-hulpprogramma te starten. De import wordt uitgevoerd via de sectie "Toepassingen", die beschikbaar is in het zijpaneel van het programma. Selecteer het nieuw geïnstalleerde hulpprogramma uit de lijst en sleep het PPTX-bestand naar zijn naam met de linkermuisknop ingedrukt. Daarna kunt u het apparaat loskoppelen van de computer en het eerder geïnstalleerde programma uitvoeren.

Aanbevolen: