Hoe Audio-opname Te Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe Audio-opname Te Verbeteren
Hoe Audio-opname Te Verbeteren

Video: Hoe Audio-opname Te Verbeteren

Video: Hoe Audio-opname Te Verbeteren
Video: Hoe laat je je stem professioneler klinken? | Audacity tutorial | Studio geluid (eenvoudig!) 2024, Mei
Anonim

Het is bijna onmogelijk om de kwaliteit van audio-opnames te verbeteren met de applicaties die momenteel beschikbaar zijn op het netwerk. Het enige dat u kunt doen, is het geluid zuiveren van interferentie, het helderder en beter verstaanbaar maken.

Hoe audio-opname te verbeteren
Hoe audio-opname te verbeteren

Noodzakelijk

een programma voor het bewerken van audio-opnames, zoals Sony SoundForge

instructies:

Stap 1

Download en installeer een programma voor het verwerken en bewerken van audio-opnames. Zorg ervoor dat het de functies ondersteunt van het kopiëren van audio, het coderen van het ene formaat naar het andere, het wijzigen van de bitsnelheid, het verminderen van ruis en het ondersteunen van de meeste audiobestandsindelingen die u gebruikt. Er zijn veel van dergelijke programma's, een van de handigste en meest populaire onder pc-gebruikers is Sony SoundForge. Verken het menu van het geïnstalleerde programma en maak uzelf vertrouwd met de toewijzingen van knoppen en menu-items.

Stap 2

Open de audio-opname met een editor. Probeer de gegevens te converteren door de opnamebitsnelheid te verhogen. Misschien zult u kleine veranderingen opmerken, maar zelfs als u de maximale waarde instelt, krijgt u geen tastbare resultaten, ze zullen bijvoorbeeld vergelijkbaar zijn met die wanneer u eenvoudig de grootte van de afbeelding in de editor vergroot - de grootte is groter, de kwaliteit is hetzelfde, en soms slechter. Probeer echter te luisteren naar wat de moeite waard is, misschien kunt u de opname verbeteren.

Stap 3

Gebruik ook de functie om het geluid van ruis te verwijderen, dit zal de opname veel helderder maken dan voorheen. Verwijder de echo. Houd er rekening mee dat het vaak veranderen van de bitrate in hetzelfde formaat leidt tot kwaliteitsverlies, zelfs als de waarde ervan toeneemt. Daarom kunt u het beste met kopieën van records werken.

Stap 4

Download indien mogelijk de audio-opname waarin u geïnteresseerd bent in een verliesvrij formaat van internet en hercodeer deze naar mp3 met hoge bitrate. Kopiëren vanaf een cd met Windows Media Player is ook een goede optie.

Stap 5

Stel audio van hoge kwaliteit en een goede bitsnelheid in bij de kopieerinstellingen. Overigens wordt het coderen van mp3 naar hetzelfde formaat niet aanbevolen, omdat het kwaliteitsverlies in de meeste gevallen alleen maar zal toenemen.

Aanbevolen: