Weergave Van Bestandsextensie Inschakelen

Inhoudsopgave:

Weergave Van Bestandsextensie Inschakelen
Weergave Van Bestandsextensie Inschakelen

Video: Weergave Van Bestandsextensie Inschakelen

Video: Weergave Van Bestandsextensie Inschakelen
Video: Inschakelen van de airconditioning 2024, Mei
Anonim

Het kennen van het bestandsformaat maakt het voor de gebruiker gemakkelijker om te bepalen met welke applicatie het kan worden bekeken of bewerkt. Het Windows-besturingssysteem biedt verschillende modi: in de ene is het weergeven van bestandsextensies toegestaan, in de andere is het verboden.

Weergave van bestandsextensie inschakelen
Weergave van bestandsextensie inschakelen

instructies:

Stap 1

Extensie - verschillende tekens die in de bestandsnaam zijn geschreven en het type gegevens aangeven dat erin zit. Het bestandsformaat wordt van de naam gescheiden door een punt (text.doc, image.bmp). Met de standaardinstellingen in Windows is de extensie altijd verborgen.

Stap 2

Raadpleeg Mapopties om de weergavemodus voor bestandsextensies te selecteren. Het kan op verschillende manieren worden aangeroepen. Klik op de Start-knop of de Windows-toets op uw toetsenbord en open het Configuratiescherm. Klik met de linkermuisknop op het pictogram Mapopties in de categorie Vormgeving en thema's. Alternatieve manier: open een map die op uw computer is opgeslagen. Selecteer in het menu Extra de optie Mapopties.

Stap 3

Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Weergave". Gebruik in de groep "Aanvullende parameters" het muiswiel of de schuifbalk om naar beneden te gaan totdat u het item "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" vindt. Verwijder de markering van het gevonden item en sla de nieuwe instellingen op met de knop "Toepassen".

Stap 4

U kunt de lijst met alle momenteel geregistreerde extensies bekijken op het tabblad "Bestandstypen". In het dialoogvenster aan de linkerkant worden de extensies aangegeven, aan de rechterkant de bestandstypen. In sommige gevallen is het niet nodig om de weergave van de bestandsextensie in te schakelen, het is voldoende om hun type te achterhalen.

Stap 5

Om informatie te krijgen over het type bestand waartoe het bestand behoort, beweegt u de muiscursor over het pictogram van het bestand dat u nodig hebt en wacht u een paar seconden. Er verschijnt een pop-upvenster met de gegevens waarin u geïnteresseerd bent. Ook voor deze doeleinden kunt u de eigenschappen van het bestand bekijken.

Stap 6

Beweeg de cursor over het bestandspictogram en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend, maak daarin het tabblad "Algemeen" actief. De bovenste groep bevat informatie over wat voor soort bestand het is en met welke applicatie het geopend kan worden.

Aanbevolen: