Hoe De Modem Te Formatteren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Modem Te Formatteren?
Hoe De Modem Te Formatteren?

Video: Hoe De Modem Te Formatteren?

Video: Hoe De Modem Te Formatteren?
Video: How to Reset a Router | Internet Setup 2024, Mei
Anonim

Om te beginnen is het vermeldenswaard dat de uitdrukking "de modem formatteren" niet logisch is, aangezien dit geen harde schijf is. De modem kan worden hersteld als deze defect is. Gooi het daarom, als het niet goed werkt, weg, totdat u zeker weet dat het apparaat al niet meer te herstellen is.

Hoe de modem te formatteren?
Hoe de modem te formatteren?

instructies:

Stap 1

Overweeg de situatie met een specifiek type van deze apparaten - USB-modems die werken met simkaarten van mobiele telefoons - en het Windows XP-besturingssysteem, de meest voorkomende.

Stap 2

Roep eerst het menu "Start" op door met de linkermuisknop op de overeenkomstige knop in de linkerbenedenhoek van het scherm te klikken. Selecteer in het menu dat wordt geopend "Deze computer" door er met de rechtermuisknop op te klikken. Er wordt een lijst met opdrachten geopend - u hebt de meest recente nodig, die "Eigenschappen" wordt genoemd.

Stap 3

Open het tabblad "Apparaatbeheer", waarna een venster verschijnt met de apparatuur die momenteel is aangesloten. Selecteer daarin uw modem en open de eigenschappen ervan.

Stap 4

Elk providerbedrijf heeft zijn eigen technische ondersteuningsdienst. Als u bijvoorbeeld gebruikmaakt van de diensten van de Megafon-operator, is het nummer dat u moet bellen 0500. Neem contact op met de technische ondersteuningsdienst om erachter te komen wat de instellingen voor uw USB-modem moeten zijn, en vergeet niet aan te geven welk model het heeft. Voer de ontvangen gegevens in het item "Eigenschappen" in en sla ze vervolgens op. Maak een verbinding met nieuwe parameters.

Stap 5

Als deze methode niet succesvol is, probeer dan de volgende optie. Bepaal het model van de USB-modem door deze informatie te lezen in de instructies voor het apparaat of door naar het apparaat zelf te kijken - er moet een sticker zijn met de benodigde informatie.

Stap 6

Download vervolgens de benodigde software om het apparaat van internet te flashen. Houd er rekening mee dat de firmware van de modem moet worden uitgevoerd op de pc waarop het Windows-besturingssysteem is geïnstalleerd.

Stap 7

Controleer na het downloaden van de firmware voor het geval deze op virussen met behulp van de antivirussoftware die op dit moment moet worden geïnstalleerd. Verwijder vervolgens de simkaart uit het modem, sluit het programma op de pc af dat verantwoordelijk is voor de (modem)werking.

Stap 8

Sluit de modem aan op de computer, voer het programma voor flashen uit en wacht tot de procedure voor het vervangen en bijwerken van bestanden is voltooid. Als er een venster op het scherm verschijnt waarin u wordt gevraagd het pad naar het modemstuurprogramma op te geven, geeft u de map op waar de software die ervoor is geïnstalleerd zich bevindt.

Stap 9

Als uw modem niet wil werken, zelfs niet na het flashen, controleer dan de softwareversie van uw modemmodel op naleving. Als je de firmware nog niet eerder vanaf een netbook of laptop hebt geïnstalleerd, doe dit dan niet. Dit kan het laptopsysteem en mogelijk ook de modem beschadigen. Het is beter om contact op te nemen met de specialisten van het servicecentrum.

Aanbevolen: