Hoe De Tweede Windows Uit De Download Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Tweede Windows Uit De Download Te Verwijderen
Hoe De Tweede Windows Uit De Download Te Verwijderen

Video: Hoe De Tweede Windows Uit De Download Te Verwijderen

Video: Hoe De Tweede Windows Uit De Download Te Verwijderen
Video: How to Download Windows 10 from Microsoft - Windows 10 Download Free u0026 Easy - Full Version 2024, Maart
Anonim

Heel vaak formatteren gebruikers, vooral beginners, bij het installeren van een nieuwe versie van het besturingssysteem de harde schijf niet, maar installeren ze het besturingssysteem onmiddellijk vanuit de oude shell. Dit leidt ertoe dat tijdens het opstarten meerdere versies van besturingssystemen tegelijk verschijnen.

Hoe de tweede Windows uit de download te verwijderen
Hoe de tweede Windows uit de download te verwijderen

Professionele gebruikers van pc's zijn van mening dat u altijd een volledige schijffragmentatie moet uitvoeren voordat u een nieuwe versie van het besturingssysteem installeert. Hiermee wordt absoluut alle informatie verwijderd die op de harde schijf van uw computer is opgeslagen, en worden veel problemen verholpen, bijvoorbeeld door een ander besturingssysteem van de opstartlijst te verwijderen. Als er toch twee versies van het besturingssysteem op de computer zijn geïnstalleerd, dan wordt de laatst geïnstalleerde geladen (als je niet zelf kiest, maar een paar seconden wacht). Bovendien zal een ander besturingssysteem op de computer behoorlijk veel ruimte op de harde schijf in beslag nemen en kunnen de prestaties van de pc er ook onder lijden. Als er verschillende versies van het besturingssysteem op de computer zijn geïnstalleerd, kunt u ze verwijderen met behulp van eenvoudige manipulaties.

Eerste optie

Nadat de computer is ingeschakeld en opgestart, moet u op de toetscombinatie Win + R op het toetsenbord van de computer drukken. Er verschijnt een speciaal venster "Uitvoeren", waar u de opdracht msconfig moet invoeren en de actie moet bevestigen. Er wordt een speciaal Windows-configuratievenster geopend waarmee u het systeem kunt beheren. U moet naar het tabblad "Download" gaan en de gewenste versie van het besturingssysteem zoeken die u wilt uitschakelen. Het is vermeldenswaard dat deze acties geen invloed hebben op het huidige besturingssysteem waar de procedure zelf wordt uitgevoerd. Nadat de procedure is bevestigd, wordt de gebruiker gevraagd de computer opnieuw op te starten. Dit is nodig om de wijzigingen door te voeren. Na het opnieuw opstarten wordt de tweede versie van het besturingssysteem niet weergegeven. Deze optie voorziet niet in de volledige verwijdering van het besturingssysteem van de computer van de gebruiker. Hiermee kunt u alleen de tweede Windows van het opstartscherm verwijderen.

Tweede optie

Er is nog een andere optie om het dringende probleem op te lossen, met behulp waarvan het tweede besturingssysteem volledig van de pc wordt verwijderd. De gebruiker moet ook het menu Uitvoeren openen, maar nu moeten ze het% windir%-commando invoeren. Na deze eenvoudige manipulatie wordt de Windows-werkmap geopend, waarvan het pad en de naam moeten worden onthouden. Met behulp van de verkenner van het besturingssysteem moet u een andere Windows-map zoeken die niet is opgegeven in de vorige stappen en deze verwijderen. Vervolgens moet de gebruiker "Deze computer" vinden en na met de rechtermuisknop op de snelkoppeling te hebben geklikt, "Eigenschappen" selecteren, naar het tabblad "Geavanceerd" gaan. In het veld "Startup and Recovery" moet u naar de instellingen gaan, waarna het venster "Startup and Recovery" verschijnt. Klik in de groep "Besturingssysteem laden" op de knop "Bewerken". Er wordt een bewerkbare versie van het bestand Boot.ini geopend. Hier wordt de regel die overeenkomt met de versie van het externe besturingssysteem verwijderd, deze kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien: multi (0) schijf (0) rdisk (0) partitie (1) WINDOWS.0 = "Microsoft Windows" / fastdetect. Hiermee is de procedure voor het verwijderen van het tweede besturingssysteem voltooid.

Aanbevolen: