Hoe Maak Je Een Screenshot

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Screenshot
Hoe Maak Je Een Screenshot

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot

Video: Hoe Maak Je Een Screenshot
Video: Hoe maak ik een screenshot in Windows? 2024, Mei
Anonim

Een ScreenShot is een momentopname van een afbeelding die naar het scherm van een computer of laptop wordt verzonden. Soms kunt u met deze functie niet alleen een momentopname maken van het zichtbare gedeelte van het scherm, maar ook van een hele webpagina.

Hoe maak je een screenshot
Hoe maak je een screenshot

Noodzakelijk

  • - Verf;
  • - Screenshot van de website.

instructies:

Stap 1

De meeste toetsenborden hebben een Print Screen (PrtSc)-knop. Klik erop op het moment dat je een screenshot moet maken. Nadat u erop hebt geklikt, wordt de afbeelding opgeslagen op het klembord. Open het Configuratiescherm en vouw het tabblad Alle programma's uit. Zoek het hulpprogramma Paint en voer het uit.

Stap 2

Druk op de toetsencombinatie Ctrl en V. Daarna wordt de schermafbeelding weergegeven in het Paint-venster. Open het menu Bestand en selecteer Opslaan als. Selecteer het formaat van het opgeslagen bestand en voer de naam in. Geef de map op waarin u de momentopname wilt opslaan.

Stap 3

De functie Print Screen werkt mogelijk niet correct bij het starten van bepaalde games en toepassingen. In dergelijke situaties wordt het aanbevolen om aanvullende programma's te gebruiken. Download het Fraps-hulpprogramma en installeer het. Open het programma door op de snelkoppeling op het bureaublad te klikken.

Stap 4

Selecteer het tabblad Schermafbeeldingen en klik op de knop Wijzigen. Selecteer de map waarin de schermafbeeldingen worden opgeslagen. Selecteer nu de kolom Sneltoets schermopname en selecteer de gewenste toets. Door erop te drukken wordt het Fraps-programma geactiveerd.

Stap 5

Selecteer het formaat waarin de foto's worden opgeslagen. Het is beter om BMP te gebruiken voor een hoge beeldkwaliteit. Minimaliseer nu het programmavenster. Druk op het gewenste moment op de geselecteerde toets.

Stap 6

Als u een momentopname wilt maken van een onzichtbaar deel van een programma, zoals een webpagina, gebruik dan het programma WebSite Screenshot. Het is geïnstalleerd als een browser-plug-in. Installeer dit programma en open de instellingen.

Stap 7

Stel een sneltoets in die een momentopname van de hele webpagina maakt wanneer erop wordt gedrukt. Open de gewenste site en klik op deze knop. Met dit programma kunt u ook een momentopname maken van een afzonderlijk deel van de pagina. U kunt het resulterende bestand bewerken in Paint en een andere grafische editor.

Aanbevolen: