Een Momentopname Van Een Site Maken

Inhoudsopgave:

Een Momentopname Van Een Site Maken
Een Momentopname Van Een Site Maken

Video: Een Momentopname Van Een Site Maken

Video: Een Momentopname Van Een Site Maken
Video: Volledige website maken in 12 minuten 2024, Mei
Anonim

Wanneer een gebruiker informatie op internet met andere gebruikers wil delen, kan hij een link naar de gewenste bron geven. Maar in sommige gevallen is het nodig om een momentopname van de site te maken.

Een momentopname van een site maken
Een momentopname van een site maken

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om "een foto te maken" van een webpagina. Download van internet of installeer een speciale toepassing voor het vastleggen van afbeeldingen vanaf schijf. Met dit soort programma's kunt u het beeld opnieuw opnemen vanaf het beeldscherm en opslaan in een bestand. Het maakt niet uit wat je precies wilt fotograferen: een website, een desktop met zijn elementen of een moment in een computerspel. De enige beperking is mogelijk bij het werken met video.

Stap 2

Nadat u het programma voor het vastleggen van de afbeelding hebt geïnstalleerd (bijvoorbeeld Quick Screen Capture), start u het en voert u de instellingen in. Geef aan in welk formaat en in welke directory de bestanden moeten worden opgeslagen. Pas de "sneltoetsen" aan - de toetsen waarmee u schermafbeeldingen gaat maken (of zoek gewoon uit welke toets hiervoor standaard is toegewezen).

Stap 3

Start uw browser, open de gewenste site en druk op de gewenste toets. Als je de geluidsmelding in de instellingen hebt ingesteld, hoor je op het moment van het vastleggen van het beeld een geluid ter bevestiging van de handeling. Gebruik het browsermenu om de schaal van de pagina te selecteren die in het frame past. Selecteer in het gedeelte "Bekijken" het item "Schaal" en het subitem "Verkleinen" of "Vergroten". U kunt ook de toetsen Ctrl en [+] of [-] gebruiken. Gebruik de sneltoetsen Ctrl en [0] om terug te keren naar de normale schaal.

Stap 4

Als u geen applicaties wilt installeren, gebruikt u de standaardmethode. Ga naar de gewenste site, pas de schaal van de paginaweergave aan en druk op de PrintScreen-knop. De momentopname van de site wordt naar het klembord gekopieerd. Voer een willekeurige grafische editor uit (Adobe Photoshop, Corel Draw, zelfs standaard Paint uit het Windows-pakket is voldoende). Maak een nieuw document.

Stap 5

Meestal bieden grafische editors aan om een nieuwe afbeelding te maken op basis van de grootte van de afbeelding op het klembord. Gebeurt dit niet, stel dan zelf de gewenste afmetingen in. Als u niet weet welke afbeeldingsgrootte u moet selecteren, opent u het onderdeel Weergave (menu Start, Configuratiescherm, categorie Uiterlijk en thema's, Weergavepictogram) en gaat u naar het tabblad Instellingen in het venster dat wordt geopend. Kijk naar de waarde in de groep "Schermresolutie" - dit is de grootte die u nodig hebt.

Stap 6

Plak de afbeelding van het klembord (het menu "Bewerken", de opdracht "Plakken" of de combinatie van de Ctrl- en V-toetsen). Bewerk de afbeelding indien nodig (helderheid, contrast aanpassen, onnodige elementen bijsnijden, lagen samenvoegen) en opslaan in een afbeeldingsformaat.

Aanbevolen: