Waar Is De Screenshot-knop Op Het Toetsenbord

Inhoudsopgave:

Waar Is De Screenshot-knop Op Het Toetsenbord
Waar Is De Screenshot-knop Op Het Toetsenbord

Video: Waar Is De Screenshot-knop Op Het Toetsenbord

Video: Waar Is De Screenshot-knop Op Het Toetsenbord
Video: How to take a screenshot on a 60% keyboard #shorts 2024, Mei
Anonim

Het maken van een screenshot van een computer, vaak eenvoudigweg een screenshot genoemd, is een handige manier om informatie op te slaan. Om het te maken, is er een speciale toets op het toetsenbord.

Waar is de screenshot-knop op het toetsenbord
Waar is de screenshot-knop op het toetsenbord

Het woord "screenshot" is een bijna exacte Russische transcriptie van het Engelse woord screenshot, wat vertaald kan worden als "screenshot".

Een schermafbeelding gebruiken

Een schermafbeelding is een nauwkeurige schermafbeelding van het computerscherm van de gebruiker die zijn huidige toestand weergeeft op het moment dat de schermafbeelding werd gemaakt. Dus alle geopende vensters op dit moment, de huidige tijd en andere elementen die op het scherm aanwezig zijn, worden erop gefixeerd.

De noodzaak om een dergelijk beeld te vormen kan verschillende redenen hebben. Een gebruiker wil bijvoorbeeld tekstinformatie opslaan die momenteel op zijn scherm wordt weergegeven. Bovendien kan de schermafbeelding worden gebruikt als een manier om grafische afbeeldingen op te slaan die de gebruiker in de toekomst mogelijk nodig heeft.

Bovendien wordt deze tool vaak gebruikt als een manier om informatie van de ene gebruiker naar de andere over te dragen. Dus nadat je een screenshot als afbeelding hebt opgeslagen, kun je deze per e-mail naar een vriend of collega sturen of een van de populaire instant messengers gebruiken om een interessante afbeelding of tekst te delen. Ook wordt een screenshot vaak gebruikt in het kader van systeembeheer op afstand, wanneer de gebruiker, om een specialist te informeren wat het probleem precies is, een screenshot maakt en naar hem opstuurt.

Een screenshot maken

Strikt genomen kan elke schermafbeelding een schermafbeelding worden genoemd, inclusief een schermafbeelding die kan worden verkregen met externe opnameapparaten zoals een camera of mobiele telefoon. Deze methode om schermafbeeldingen te maken wordt echter zelden door gebruikers gebruikt, omdat er een speciale knop op het toetsenbord van een standaardformaat is voor het maken van schermafbeeldingen.

Deze toets op het toetsenbord wordt meestal aangeduid met de lettercombinatie PrtScr, wat een afkorting is voor de Engelstalige aanduiding van de betreffende functie - Print Screen, dat wil zeggen "Print screen". Het vinden is vrij eenvoudig: het bevindt zich boven de pijlen op het toetsenbord. Er is een blok van negen toetsen, in de linkerbovenhoek waarvan de PrtScr-knop zich bevindt. Daaronder bevindt zich de Insert-toets en rechts daarvan bevindt zich de Scroll Lock-knop.

De locatie van deze toets op een laptop wijkt meestal af van die beschreven, omdat om ruimte te besparen hun toetsenborden vaak een beperkt aantal knoppen hebben. Daarom is het op zo'n apparaat te vinden in de bovenste rij toetsen aan de rechterkant van het lettergedeelte van het toetsenbord. Links daarvan bevindt zich de toets voor voorwaartse en schuine scheidingslijnen, en rechts is de pauzeknop.

Aanbevolen: