Hoe Hyperlinks Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Hyperlinks Te Maken
Hoe Hyperlinks Te Maken

Video: Hoe Hyperlinks Te Maken

Video: Hoe Hyperlinks Te Maken
Video: Hyperlinks maken in Word 2010 2024, Mei
Anonim

Het belangrijkste kenmerk van de taal van hypertext-opmaak van documenten - HTML is niet alleen de mogelijkheid om de noodzakelijke opmaak van het document uit te voeren, maar ook om verschillende documenten aan elkaar te koppelen die zich op elke afstand van elkaar kunnen bevinden. Deze mogelijkheden vergemakkelijken de navigatie aanzienlijk, zowel tussen afzonderlijke documenten als binnen één complexe. In principe is een link dezelfde tag met bepaalde attributen.

Hoe hyperlinks te maken
Hoe hyperlinks te maken

instructies:

Stap 1

Om de eenvoudigste html-pagina's te maken, is de meest gewone tekstverwerker "kladblok" voldoende. In de beginfase moet u de basisregels bestuderen voor het maken van documenten in de html-taal en ten minste de basistags onthouden. Als u direct met editors werkt waar auto-substitutie aanwezig is, kan het memorisatieproces vertraging oplopen. Om echter duidelijker met de code te werken, wordt het aanbevolen om teksteditors met tekstaccentuering te gebruiken, zoals "Notepad ++".

Stap 2

Begin met het eenvoudigste voorbeeld. Maak een map voor de test met elke gewenste naam en maak daarin twee bestanden aan met de extensie.html - index.html en page.html. Verder, in elk van hen, noteer het basis "raamwerk" dat ten grondslag ligt aan elke html-pagina:

Pagina titel

*** de code van de hoofdpagina is hier geschreven ***

Sla wijzigingen op in bestanden.

Stap 3

Open het bestand "index.html" om te bewerken en schrijf het volgende op de locatie voor de broncode:

Link naar paginapagin

Hier is "a" een tag voor het vormen van een hyperlink. Het attribuut "href" geeft het adres aan waarnaar de gebruiker zal gaan door op de gemaakte link te klikken. Het kan een pagina zijn in dezelfde map als de hoofdpagina, of een willekeurig netwerkadres. Als u het pad naar een bestand in het adres specificeert, krijgt u een link om het te downloaden, omdat wanneer u er doorheen navigeert, zal de browser proberen het bestand te openen, en hiervoor moet het bestand eerst worden opgeslagen.

Stap 4

Verken ook de extra tag-attributen van een reguliere link naar een document of bestand, je kunt ook een link maken om een brief te maken.

Bijvoorbeeld:

DarkHTML - link voor het verzenden van e-mail

Stap 5

De link kan ook de uitvoering van bepaalde opdrachten in de javascript-taal veroorzaken.

Voorbeeld:

nieuw venster link opent het document in een nieuw venster 300 * 200

Aanbevolen: