De Monitor Uitschakelen?

Inhoudsopgave:

De Monitor Uitschakelen?
De Monitor Uitschakelen?

Video: De Monitor Uitschakelen?

Video: De Monitor Uitschakelen?
Video: How to turn off screen of a laptop but keep pc running 2024, Mei
Anonim

Tijdens de werking van een personal computer wordt het noodzakelijk om de monitor uit te schakelen. Dit kan komen door energiebesparing, een lange pauze in het werken met een computer, het vervangen van de monitor zelf of een videokaart, maar ook door onderhoud (reiniging) van de systeemeenheid.

De monitor uitschakelen?
De monitor uitschakelen?

Noodzakelijk

  • 1) Lees de gebruiksaanwijzing van de monitor en personal computer
  • 2) Ken het doel van de monitor en computerbedieningen
  • 3) Leer de interfacekabel aan te sluiten en los te koppelen van de videokaart
  • 4) Heb een universele schroevendraaier (indien nodig)

instructies:

Stap 1

Schakel uw computer uit voordat u de monitor uitzet. De volgorde kan variëren, afhankelijk van het geïnstalleerde besturingssysteem (OS). Als uw computer onder Windows OS draait, klik dan met de linkermuisknop op de "Start"-knop in de taakbalk, in het menu dat wordt geopend, klik op de "Shutdown / Shutdown"-reeks.

Stap 2

Schakel de stroom naar de monitor uit door op de aan/uit-knop op het bedieningspaneel van de monitor te drukken. Koppel vervolgens de monitorinterfacekabel los van de videokaartconnector aan de achterkant van de computersysteemeenheid. Als u de monitor volledig van het netwerk moet loskoppelen, moet u de voedingskabel loskoppelen van de monitor. De monitor wordt in omgekeerde volgorde ingeschakeld.

Stap 3

Een zeer handige functie is de mogelijkheid om de uitschakeling programmatisch te configureren. Open hiervoor het "Configuratiescherm", klik op het pictogram "Beeldscherm", selecteer het tabblad "Screensaver" en druk op de knop "Aan/uit". Configureer in het geopende venster het energiebeheerschema zodat het scherm na het aantal minuten dat u nodig heeft uitgaat.

Aanbevolen: