Opnemen Vanaf Het Scherm

Inhoudsopgave:

Opnemen Vanaf Het Scherm
Opnemen Vanaf Het Scherm

Video: Opnemen Vanaf Het Scherm

Video: Opnemen Vanaf Het Scherm
Video: GRATIS JE SCHERM OPNEMEN MET DEZE TOOLS! | Top 5 2024, Mei
Anonim

Programma's voor het opnemen van een videostream vanaf een beeldscherm zijn nodig wanneer u vaak een bepaalde reeks opeenvolgende bewerkingen aan gebruikers moet demonstreren, of bijvoorbeeld visuele video-instructies en lessen moet maken over een verscheidenheid aan onderwerpen, op een of andere manier gewijd aan werken op een computer. Het is gemakkelijk om video op te nemen vanaf het beeldscherm en speciale hulpprogramma's helpen ons hierbij.

Opnemen vanaf het scherm
Opnemen vanaf het scherm

instructies:

Stap 1

Er zijn nogal wat programma's die de gebruiker de mogelijkheid geven om vanaf een computerscherm op te nemen. Onder hen zijn CamStudio, Free Screen Video Recorder, Debut Video Capture, Hyper Cam, UVScreenCamera, Total Screen Recorder en anderen. Zoals gewoonlijk worden veel van deze programma's betaald en gedistribueerd voor gratis gebruik met beperkte functionaliteit voor een proefperiode. Anderen daarentegen zijn absoluut gratis en, in vergelijking met hun commerciële concurrenten, wat betreft een reeks functies en kwaliteit van het werk, zijn ze op geen enkele manier inferieur aan laatstgenoemde. Om vanaf het scherm op te nemen, gebruiken we het gratis CamStudio-programma, dat kan worden gedownload van de website https://camstudio.org/. Na installatie neemt het programma slechts ongeveer 8 megabyte aan ruimte op de harde schijf in beslag

Stap 2

Na het starten van het programma zien we een klein venster met sneltoetsen en menu's. Het programma is standaard klaar om video van het scherm op te nemen zonder extra instellingen. Het enige dat u nog hoeft te kiezen, is het opnamegebied in het menu "Regio": opnemen op volledig scherm of een specifiek gebied. U kunt het gebied instellen door de verticale en horizontale coördinaten in te voeren, evenals de breedte en hoogte van het opnamevenster, of door een bepaald gebied op het scherm te markeren voordat u begint met opnemen met de muisaanwijzer.

Stap 3

Om te beginnen met opnemen (vierkant), zal het programma u vragen om de naam van het resulterende videobestand in te voeren en een locatie te selecteren om op te slaan. Vervolgens wordt het resulterende bestand in de speler geopend, waar het kan worden afgespeeld.

Stap 4

Bovendien kunt u met behulp van dit programma niet alleen de videosequentie opnemen, maar ook de audiobegeleiding van wat er op het scherm gebeurt. Om dit te doen, moet u in het menu "Opties" de bron van geluidsopname van een microfoon of van computerluidsprekers selecteren. Zo wordt de video-instructie interessanter en informatiever.

Aanbevolen: