Waar Kan Ik Batterijen Inleveren In Moskou?

Waar Kan Ik Batterijen Inleveren In Moskou?
Waar Kan Ik Batterijen Inleveren In Moskou?

Video: Waar Kan Ik Batterijen Inleveren In Moskou?

Video: Waar Kan Ik Batterijen Inleveren In Moskou?
Video: How to use public transportation in Moscow. Troika card, Moscow metro stations and my struggle 2024, Mei
Anonim

Het weggooien van batterijen is vaak moeilijk. Ze kunnen niet in gewone afvalcontainers worden gegooid en je zult geen speciale dozen vinden om ze overdag met vuur te ontvangen. Maar verantwoordelijke verkopers en iedereen die niet vreemd is aan het onderwerp milieu, hebben toch een uitweg uit deze situatie gevonden.

Waar kan ik batterijen inleveren in Moskou?
Waar kan ik batterijen inleveren in Moskou?

De meest populaire plek voor het inzamelen en recyclen van batterijen in Moskou zijn IKEA-winkels. In de laadruimte staan speciale gele dozen waarin je batterijen kunt plaatsen. Je gaat natuurlijk niet speciaal voor één batterij naar de winkel. Maar u kunt een doos beginnen waarin u de gebruikte items plaatst. En een keer per jaar om zaken met plezier te combineren - en batterijen kwijt te raken en iets voor in huis te kopen.

Als een bezoek aan IKEA geen deel uitmaakt van je plannen, moet je in principe een winkel dichterbij zoeken. Waarom een winkel? Alleen grote bedrijven (winkelketens, ondernemingen) kunnen een grote hoeveelheid grondstoffen verzamelen om ze voor verwerking op te sturen. En batterijen worden naar Chelyabinsk gestuurd - tot nu toe de enige fabriek voor het verwerken van batterijen in Rusland "Megapolisresurs". Daarom is het inzamelen en transporteren van batterijen kostbaar en lastig.

U kunt ook zoeken naar containers voor het verzamelen van batterijen in grote winkels voor huishoudelijke apparaten - "Eldorado", "M-video", "Leroy Merlin" (winkel in Altufevo), "EnergoMet". Op het ecologische pad is er ook een VkusVill-winkel voor boerderijproducten - er zijn dozen bij de ingang van de markten.

Hoewel je soms niet ver hoeft te gaan, kom je gewoon naar je beheermaatschappij. Sommigen van hen begonnen, volgens het Moskou-programma, batterijen en spaarlampen in hun kantoren te accepteren. En enkele ondernemende bewoners plaatsen samen met de beheermaatschappij containers in de entrees van hun huizen.

Aanbevolen: