De Leessnelheid Van Schijven Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Leessnelheid Van Schijven Wijzigen
De Leessnelheid Van Schijven Wijzigen

Video: De Leessnelheid Van Schijven Wijzigen

Video: De Leessnelheid Van Schijven Wijzigen
Video: Instructievideo: rekeningnummer wijzigen 2024, April
Anonim

Soms kan een schijf met belangrijke en noodzakelijke informatie niet worden gelezen of zit er een barst in, waardoor het gevaarlijk is om zo'n medium in de drive te plaatsen. Het is mogelijk dat het schijfstation erg luidruchtig is, vooral bij het kijken naar films. In dergelijke gevallen is de beste oplossing om de leessnelheid van de schijven te wijzigen, namelijk om de rotatiesnelheid van de aandrijfspil te beperken.

De leessnelheid van schijven wijzigen
De leessnelheid van schijven wijzigen

instructies:

Stap 1

Download een programma om de rotatiesnelheid van de schijf in de schijf te regelen. Start een willekeurige browser en voer de volgende tekst in de adresbalk in: https://www.cdslow.webhost.ru/cdslow/ of https://www.cdspeed2000.com/download.html. Klik op de link om het installatiebestand of archief te downloaden om zonder installatie te werken. De eerste link leidt naar de site van de auteur van het Russische hulpprogramma CDSlow, een gratis tool voor het beheren van schijfstations. Via de tweede link kunt u gedurende 30 dagen een proefversie van een van de programma's in de Nero-suite downloaden.

Stap 2

Houd er bij het kiezen rekening mee dat Nero meer opties biedt voor het diagnosticeren van de parameters en mogelijkheden van uw apparatuur, een mooie interface en een breed scala aan parameters heeft. Het is echter betaald en moeilijker te gebruiken. Het Russische hulpprogramma wordt gedistribueerd zonder beperkingen op de gebruiksduur, heeft geen extra functies en wordt volledig bestuurd vanuit het systeemgedeelte van het scherm. Zowel de ene als de andere programma's kunnen hun hoofdtaak goed aan - stelt de maximale snelheid van het lezen van schijven in.

Stap 3

Installeer of pak het programma uit het archief. Dubbelklik op het.exe-bestand om de installatiewizard te starten en beantwoord vervolgens de vragen - dat wil zeggen, klik op de knop "Volgende" of Volgende. Als u het zip-archief hebt gedownload, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand, selecteert u Uitpakken en selecteert u de juiste map. Er is geen fundamenteel verschil tussen deze opties. Het is alleen handiger voor iemand om een snelkoppeling op het bureaublad te krijgen om het programma te starten, terwijl het voor iemand juist handiger is om het hulpprogramma naar behoefte te starten vanuit een map op een harde schijf of flashstation.

Stap 4

Activeer het programma. Klik op de snelkoppeling op het bureaublad of op het uitvoerbare bestand CDSlow in de programmamap. In de rechterbenedenhoek van het scherm, bij de klok, ziet u een gestileerd schijfpictogram. Beweeg uw muis over dit pictogram en klik met de linkermuisknop om het menu te openen en de leessnelheid van de schijven te wijzigen. U ziet een regel met de naam van het station of de stations van uw computer. Hierboven wordt de huidige snelheid aangegeven als "x48" of iets dergelijks.

Stap 5

Klik op dit label om de huidige instellingen te wijzigen en de gewenste snelheid in te stellen. Hoe lager het getal, hoe langzamer de schijf zal lopen. Via het menu van de rechtermuisknop kunt u het instellingenvenster oproepen en de automatische start van het programma samen met Windows selecteren, evenals andere bedieningsparameters.

Aanbevolen: