Hoe Computers Draadloos Te Verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Computers Draadloos Te Verbinden
Hoe Computers Draadloos Te Verbinden

Video: Hoe Computers Draadloos Te Verbinden

Video: Hoe Computers Draadloos Te Verbinden
Video: Verbind WiFi met desktop-pc-3 manieren om een ​​draadloos netwerk toe te voegen 2024, April
Anonim

Iedereen weet verre van haar dat niet alleen laptops, maar ook stationaire computers kunnen worden aangesloten op een wifi-netwerk. Bovendien kunnen computers onderling worden verbonden met behulp van draadloze technologieën.

Hoe computers draadloos te verbinden
Hoe computers draadloos te verbinden

Noodzakelijk

Wifi-adapters

instructies:

Stap 1

Om twee computers te verbinden zonder kabels te gebruiken, heb je wifi-adapters nodig. Deze apparaten zijn aangesloten op de PCI-poort op het moederbord van de computer of op de USB-connector. Koop twee vergelijkbare wifi-adapters. Opmerking: u kunt over het algemeen verschillende adapters gebruiken - ze moeten met dezelfde radiosignalen werken.

Stap 2

Sluit deze apparaten aan op computers. Houd er rekening mee dat de instelling van deze apparatuur niet afhankelijk is van het type verbinding. Installeer software en stuurprogramma's voor adapters.

Stap 3

Kies een willekeurige computer. Open het configuratiescherm en ga naar het menu "Netwerk en internet". Open het menu Netwerkcentrum. Zoek in de linkerkolom het item "Draadloos netwerkbeheer" en navigeer ernaar.

Stap 4

Klik op de knop "Toevoegen" bovenaan het venster dat wordt geopend. Klik op het item "Creëer een computer-naar-computer netwerk". Klik volgende".

Stap 5

Voer de naam (SSID) van het netwerk in, selecteer het type beveiliging (het is beter om WPA of WPA2-PSK te gebruiken) en maak een wachtwoord aan om toegang te krijgen tot het netwerk. Activeer het item "Sla de parameters van dit netwerk op". Klik volgende".

Stap 6

Ga naar de tweede computer. Activeer het zoeken naar beschikbare draadloze netwerken. Maak verbinding met uw netwerk.

Stap 7

Als u internet van de ene computer naar de andere moet distribueren, opent u de eigenschappen van de internetverbinding. Ga naar het tabblad "Toegang". Vink het vakje aan naast "Sta andere computers op het netwerk toe om te gebruiken …" Geef in de volgende regel uw draadloze verbinding op.

Stap 8

Zoek naar TCP/IP in de instellingen van de draadloze adapter van de andere computer. Zoek de regels "Default Gateway" en "Preferred DNS Server". Vul ze in met het IP-adres van de eerste computer. Wijs voor deze adapter een statisch IP-adres toe, dat alleen in het laatste segment afwijkt van het adres van de eerste pc.

Aanbevolen: