Twee Computers Draadloos Verbinden

Inhoudsopgave:

Twee Computers Draadloos Verbinden
Twee Computers Draadloos Verbinden

Video: Twee Computers Draadloos Verbinden

Video: Twee Computers Draadloos Verbinden
Video: WINDOWS 10: Draadloos 2 laptops direct verbinden 2024, April
Anonim

U hoeft geen netwerkkabel te gebruiken om een lokaal netwerk tussen twee thuiscomputers te maken. Deze methode vereist bepaalde financiële kosten voor de aankoop van twee wifi-adapters.

Twee computers draadloos verbinden
Twee computers draadloos verbinden

Het is nodig

Wi-Fi-adapter - 2 stuks

instructies:

Stap 1

Koop wifi-adapters. In deze situatie is het beter om identieke modellen van deze apparaten te gebruiken. Selecteer het type adapter (PCI of USB). Sluit deze apparaten aan op computers en installeer stuurprogramma's en software. Houd er rekening mee dat u adapters kunt kopen die de Wi-Fi-hotspotfunctie niet ondersteunen.

Stap 2

Zet nu de eerste computer aan en configureer de parameters van de wifi-adapter. Klik op het pictogram voor draadloze netwerken in het systeemvak en ga naar het menu "Netwerkcentrum". Selecteer nu het menu "Draadloze netwerken beheren".

Stap 3

Klik op de knop "Toevoegen" en selecteer in het geopende venster de optie "Computer-naar-computernetwerk maken". Klik in het nieuwe menu op de knop Volgende. Voer nu de netwerknaam in, selecteer het beveiligingstype. Het is beter om de versleutelingsoptie van de hoogste kwaliteit te kiezen, bijvoorbeeld WPA2-Personal. Voer de beveiligingssleutel in. Dit is het wachtwoord voor toegang tot uw netwerk.

Stap 4

Vink het vakje aan naast "Deze netwerkinstellingen opslaan" en klik op "Volgende". Wanneer het bericht "Het netwerk is klaar voor gebruik" verschijnt, klikt u op de knop "Voltooien".

Stap 5

Zet nu de tweede desktopcomputer aan. Klik op het pictogram in het systeemvak en markeer het netwerk dat u hebt gemaakt. Klik op de knop Verbinden en voer de beveiligingssleutel in. Wacht tot de computer verbinding heeft gemaakt met een andere draadloze adapter.

Stap 6

Uw draadloze LAN van twee computers is gereed. Om de gedeelde mappen van een andere pc te openen, drukt u tegelijkertijd op de toetsen Win en R. Voer in het veld dat verschijnt het commando / 134.152.111.2 in. In dit geval vertegenwoordigen de cijfers het IP-adres van de doelcomputer. Controleer of de functie Netwerkdetectie inschakelen actief is. Stel wachtwoordbeveiligde toegang in om ongewenste toegang tot uw mappen en bestanden te voorkomen.

Aanbevolen: