Draadloos Verbinden

Inhoudsopgave:

Draadloos Verbinden
Draadloos Verbinden

Video: Draadloos Verbinden

Video: Draadloos Verbinden
Video: Kan ik een Bluetooth koptelefoon draadloos verbinden met mijn tv? 2024, Maart
Anonim

Een draadloze internetverbinding is erg handig in huis en zorgt voor een hoogwaardige en betrouwbare netwerkontvangst. De verbinding wordt gemaakt met behulp van een router, die voorafgaande configuratie vereist.

Draadloos verbinden
Draadloos verbinden

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - DSL-modem;
  • - router.

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat uw internetverbinding en uw DSL- of kabelmodem correct werken. Volg hiervoor zorgvuldig de instructies van uw ISP om verbinding te maken met het netwerk. Schakel uw draadloze router in.

Stap 2

Verbind uw draadloze router met uw modem. Uw modem moet altijd verbonden blijven met internet.

Stap 3

Stel uw draadloze router in. Gebruik de meegeleverde netwerkkabel om uw computer tijdelijk aan te sluiten op een van de open poorten op het apparaat. Start uw computer indien nodig opnieuw op. Het zou automatisch verbinding moeten maken met het apparaat.

Stap 4

Open Internet Explorer en voer de URL in voor het configureren van de router zoals aangegeven in de instructies ervoor. Doe dit op de computer die u gebruikt om uw draadloze netwerk te configureren. Het zal u automatisch verbinden met de juiste externe adressen.

Stap 5

Voer het wachtwoord in op de configuratiepagina van de router. Raadpleeg nogmaals de instructies voor uw apparaat of bezoek de website van de fabrikant. U ziet de benodigde instellingen voor de router, evenals het IP-adres van de modem en andere informatie. De meeste instellingen zouden al standaard ingesteld moeten zijn.

Stap 6

Maak een netwerkbeveiligingssleutel, die de meeste routers nodig hebben tijdens de configuratie. U wordt gevraagd om een unieke zin te bedenken die het apparaat zal gebruiken om meerdere sleutelbestanden te maken. Zorg ervoor dat je zin niet te lang is. Sommige routers en modems hebben een functie genaamd Quick Setup Security (of QSS) die automatisch een sleutel geeft wanneer u op de juiste knop drukt.

Stap 7

Maak verbinding met het netwerk met uw gebruikersnaam en wachtwoord met behulp van de geconfigureerde router. Controleer de snelheid van het openen van sites, de algehele stabiliteit van alle apparaten.

Aanbevolen: