EDS Toevoegen Aan Outlook

Inhoudsopgave:

EDS Toevoegen Aan Outlook
EDS Toevoegen Aan Outlook

Video: EDS Toevoegen Aan Outlook

Video: EDS Toevoegen Aan Outlook
Video: Outlook bijlage toevoegen 2024, Mei
Anonim

Elektronische digitale handtekening van e-mailberichten heeft een fundamenteel ander doel dan een handtekening in bijvoorbeeld Word. In dit geval bevestigt het EDS-certificaat alleen dat het door u verzonden bericht ongewijzigd, niet onderschept of vervormd bij de geadresseerde is aangekomen. Bovendien wordt het in Outlook niet aan elk bericht apart toegevoegd, maar in de programma-instellingen als standaard ingesteld voor alle berichten die uitgaan uit de mailbox waarvoor het certificaat is behaald.

EDS toevoegen aan Outlook
EDS toevoegen aan Outlook

Het is nodig

  • - digitaal certificaat voor e-mail;
  • - toegang tot internet;
  • - CryptoPro CSP-pakket.

instructies:

Stap 1

Zorg er allereerst voor dat het e-handtekeningcertificaat dat u hebt een "e-mail" -doel heeft. Ga hiervoor naar "Alle programma's" -> "CRYPTO-PRO" -> "Certificaten". Open de opslag "Persoonlijk" -> "Register" -> "Certificaten", selecteer het certificaat waarmee u de e-mail ondertekent, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Eigenschappen". Vink in het veld "Doel van het certificaat" het vakje aan naast "Beveiligde e-mail", als het er niet is, en klik op OK.

Stap 2

Open Outlook, ga naar Extra -> Vertrouwenscentrum … en open het menu E-mailbeveiliging. Vink het vakje aan naast 'Uitgaande berichten digitaal ondertekenen'. Selecteer in het veld "standaard" het vereiste ondertekeningscertificaat, als dit wordt weergegeven in het vervolgkeuzemenu. Als het er niet is, klikt u op "Opties" om het paneel "Beveiligingsinstellingen wijzigen" te openen. Klik in de groep "Certificaten en algoritmen" tegenover het veld "Ondertekeningscertificaat:" op "Selecteren …", zelfs als het venster inactief is. Het programma bekijkt de certificaten die beschikbaar zijn in de winkel en biedt in het venster "Windows-beveiliging" aan om het vereiste certificaat te selecteren.

Stap 3

Klik op OK en het programma zal de lege velden automatisch invullen volgens het geselecteerde certificaat. Schakel de selectievakjes in voor de Standaardbeveiligingsinstellingen voor deze indeling en Certificaten met bericht verzenden. Selecteer S / MIME-cryptografie-indeling, klik op OK. Nu worden alle uitgaande berichten van uw e-mail geverifieerd met dit certificaat.

Stap 4

Als de in de winkel geïnstalleerde beveiligingscertificaten niet worden gevonden, kunt u deze gratis verkrijgen door op de knop Identiteit ophalen in het Vertrouwenscentrum te klikken. Het tabblad Digitale id van Office Online wordt geopend in uw internetbrowser. U kunt uw certificaat gratis verkrijgen door de link "bezoek de Comodo-website" te volgen. Klik in het geopende tabblad op de knop Gratis e-mailcertificaat, vul alle voorgestelde velden in en wacht op de melding in uw mailbox. In de e-mail wordt u gevraagd een certificaat voor uw e-mailadres te genereren.

Stap 5

Nadat het certificaat is gegenereerd en geïnstalleerd in de winkel, herhaalt u stap 2 en 3 in Outlook. Nu wordt elk uitgaand bericht gecertificeerd door het geïnstalleerde beveiligingscertificaat, waarover ontvangers een overeenkomstige melding ontvangen in de vorm van een koppelingspictogram.

Aanbevolen: