Een Machtigingsformulier Maken

Inhoudsopgave:

Een Machtigingsformulier Maken
Een Machtigingsformulier Maken

Video: Een Machtigingsformulier Maken

Video: Een Machtigingsformulier Maken
Video: Invulbaar formulier maken, invullen en digitaal ondertekenen 2024, Mei
Anonim

Registratie op de site is een optionele functie van de pagina. Voor een persoonlijke pagina op een sociaal netwerk of een website - visitekaartjes, is het heel goed mogelijk om zonder te doen. Voor een online winkel of site met een groot aantal bezoekers moet u een machtigingsformulier maken.

Een machtigingsformulier maken
Een machtigingsformulier maken

instructies:

Stap 1

Gebruik een servermechanisme dat speciale sessies creëert die allerlei informatie over de bezoeker opslaan terwijl hij door de pagina's van de site loopt. Het zal de gebruiker op de hoogte stellen van autorisatie. De volgende keer dat u de browser opent, zal de server een nieuwe sessie maken en zal het php-script ofwel de toegang voor de geautoriseerde gebruiker tot de pagina openen, of andere bezoekers vragen om de login en het wachtwoord in te voeren.

Stap 2

Maak hiervoor een pagina voor gegevensinvoer. Codeer inlogformulieren in HTML. Voeg php-code toe aan het begin, het controleert de juistheid van het wachtwoord en de login die door de gebruiker zijn ingevoerd. Zorg ervoor dat u het commando "session_start ();" toevoegt, waarmee u een nieuwe sessie kunt starten die nog niet voor een specifieke bezoeker is aangemaakt.

Stap 3

Maak een apart bestand met alleen php-code. Het maakt verbinding met precies de pagina die wachtwoordbeveiliging nodig heeft. Noem het "auth.php" (dit is traditioneel voor dergelijke bestanden). Plaats direct na de php-tag de instructie "session_start ();" opnieuw.

Stap 4

Verbind het autorisatieblok met alle bestanden die op de server zijn opgeslagen en die moeten worden beschermd tegen ongewenste gebruikers. Het is noodzakelijk om de code aan het begin van elke php-pagina in te voeren.

Stap 5

Gebruik een andere methode om een formulier voor autorisatie te maken. Download een plug-in (Hot login-formulier, Fancybox, enz.) met behulp van de link van een ontwikkelaarssite, bijvoorbeeld code.google.com. Noteer de instellingen en stijl van het pop-upvenster ervoor. Om het autorisatieblok in eerste instantie te verbergen, voert u de code in.

Stap 6

Installeer de plug-in. Ga ernaartoe om het uiterlijk aan te passen met behulp van CSS-stijlen. Sla de instellingen op en controleer of het werkt. Als alles correct is gedaan, verschijnt er een klein tabblad bovenaan de site, wanneer u erop klikt, opent een venster met velden voor het invoeren van bezoekersgegevens (login, wachtwoord).

Aanbevolen: