Hoe U Gratis Uw Internetverbinding Kunt Controleren

Hoe U Gratis Uw Internetverbinding Kunt Controleren
Hoe U Gratis Uw Internetverbinding Kunt Controleren

Video: Hoe U Gratis Uw Internetverbinding Kunt Controleren

Video: Hoe U Gratis Uw Internetverbinding Kunt Controleren
Video: Instructie Internetverbinding herstellen 2024, Mei
Anonim

De ontwikkeling van informatietechnologie heeft internet tot een noodzakelijk onderdeel van het leven van veel mensen gemaakt. Werk en rust, studie en zelfontwikkeling - alles vindt plaats met zijn deelname. Tegelijkertijd raakten mensen gewend aan de ongelooflijk hoge snelheid van de internetverbinding en vergaten ze volledig hoe, om een film te kijken, deze 's avonds op download moest worden gezet. De kwaliteit van de internetervaring van de gebruiker wordt echter nog steeds beïnvloed door vele factoren, waaronder de snelheid van de verbinding van uw computer met het wereldwijde netwerk.

Hoe u gratis uw internetverbinding kunt controleren
Hoe u gratis uw internetverbinding kunt controleren

In de regel is een gewone internetgebruiker, die een provider kiest, niet zozeer geïnteresseerd in de snelheid die hij voor een bepaald bedrag wil bieden, maar in de mogelijkheid om bijvoorbeeld naar muziek te luisteren, video's te bekijken en films en communiceren op sociale netwerken. Tegelijkertijd denken maar weinig mensen dat de aanbieder kan 'cheaten' door in het contract voor de dienstverlening niet precies de verbindingssnelheid voor te schrijven die de gebruiker zal krijgen.

Het gebeurt zo. De provider specificeert de bovenste balk, dat wil zeggen, de maximale snelheid die kan zijn bij verbinding met internet. Tegelijkertijd is de vraag hoeveel het kan vallen, bijvoorbeeld onder bepaalde weersomstandigheden, uitgesloten. Op dit moment zijn er echter diensten ontwikkeld voor gebruikers waarmee u de verbinding van uw pc met internet absoluut gratis kunt testen. Houd er rekening mee dat de snelheid van de internetverbinding gedurende de dag fluctueert en dat de waarden ervan zeer wijdverbreid kunnen zijn. In dit opzicht is het voor de betrouwbaarheid van de informatie noodzakelijk om de snelheid meerdere keren te testen met tussenpozen van 1-2 uur. Bovendien moet u bij het starten van een dergelijk eenmalig programma alle actieve programma's uitschakelen, bijvoorbeeld stoppen met het overbrengen van bestanden via verschillende torrents, internet-tv en radio uitschakelen en in het algemeen de browsertabbladen of actieve browsers sluiten. Dergelijke online diensten omvatten speedtest.net, ping.lv.

Er zijn ook programma's die de verbindingssnelheid testen die volgens een ander principe werken. DU Meter, bijvoorbeeld, werkt op de achtergrond, toont de snelheid van ontvangst, overdracht van informatie, evenals de snelheid van de internetverbinding, voor alle programma's die met internet communiceren.

Zo heeft u altijd up-to-date informatie over de snelheid van uw internetverbinding.

Aanbevolen: