Mozilla-bladwijzers Overzetten

Inhoudsopgave:

Mozilla-bladwijzers Overzetten
Mozilla-bladwijzers Overzetten

Video: Mozilla-bladwijzers Overzetten

Video: Mozilla-bladwijzers Overzetten
Video: HOW TO EXPORT OR IMPORT BOOKMARKS IN MOZILLA FIREFOX BROWSER 2024, Mei
Anonim

Mozilla Firefox is de op één na populairste browser die wordt gebruikt op zowel desktop- als laptopcomputers en mobiele apparaten. Het heeft een zeer geavanceerd bladwijzerbeheersysteem, dat met name verschillende manieren biedt om bladwijzers van de ene browserinstantie naar de andere over te brengen. Het is echter niet nodig dat beide webbrowsers van hetzelfde type zijn.

Mozilla-bladwijzers overzetten
Mozilla-bladwijzers overzetten

instructies:

Stap 1

Start uw browser en open het gedeelte "Bladwijzers" in het menu. Selecteer daarin het item "Bladwijzers beheren" om een apart venster te openen met de enigszins afwijkende naam "Verzameld". Aan deze bewerking wordt ook een persoonlijke combinatie van "sneltoetsen" - ctrl + shift + b toegewezen.

Stap 2

Open in het menu van het bladwijzerbeheervenster het gedeelte "Importeren en back-uppen" en selecteer het item "Back-up". Op deze manier opent u een standaard opslagdialoogvenster, waar u de opslaglocatie voor het bestand met bladwijzers moet specificeren. Standaard is het bureaublad als zo'n plaats geselecteerd en u kunt dit wijzigen door de vervolgkeuzelijst in het veld "Map" te openen. U kunt het type bestand waarin de bladwijzerinformatie wordt geschreven niet wijzigen (alleen json), en de naam die standaard aan dit bestand wordt gegeven, kan worden bewerkt in het veld "Bestandsnaam". Wanneer u klaar bent om uw bladwijzerbestand te maken, klikt u op de knop Opslaan.

Stap 3

Verplaats het gemaakte bestand naar een locatie die toegankelijk is vanaf de computer waarnaar u het wilt verplaatsen. Als er een netwerkverbinding is tussen beide computers, dan volstaat het om het bestand in een map te plaatsen die via het netwerk toegankelijk is. Vergeet in andere gevallen de aanwezigheid van internet niet - het gemaakte bestand kan bijvoorbeeld op een server voor het delen van bestanden worden geplaatst of per e-mail worden verzonden. In dit geval is het niet nodig om het van de ene computer naar de andere over te zetten op een fysiek medium. Maar u kunt natuurlijk ook een diskette, diskette, flashdrive of mobiele telefoon gebruiken.

Stap 4

Start Mozilla Firefox op de tweede computer en open het bladwijzerbeheervenster zoals beschreven in de eerste stap. Deze keer, door op het gedeelte "Importeren en back-uppen" van het menu te klikken, gaat u naar het gedeelte "Herstellen" en klikt u op het item "Bestand selecteren".

Stap 5

Zoek het overgedragen bestand met bladwijzers in het standaarddialoogvenster en klik op de knop "Openen". Hiermee is de bladwijzeroverdracht voltooid.

Stap 6

In hetzelfde gedeelte van het bladwijzerbeheervenster zijn er nog twee items die kunnen worden gebruikt om bladwijzers in webdocumentbestanden met de html-extensie over te brengen. Het item "Exporteren naar HTML" wordt gebruikt om bladwijzers op te slaan en het item "Importeren uit HTML" wordt gebruikt om uit een dergelijk bestand te laden. Deze methode is vooral handig bij het overbrengen van bladwijzers naar een andere browser dan Mozilla Firefox.

Aanbevolen: