Een Document Controleren Op Plagiaat

Inhoudsopgave:

Een Document Controleren Op Plagiaat
Een Document Controleren Op Plagiaat

Video: Een Document Controleren Op Plagiaat

Video: Een Document Controleren Op Plagiaat
Video: How to Check for Plagiarism Online 2024, Mei
Anonim

Uniciteit is een van de belangrijkste vereisten voor teksten die op internetsites worden geplaatst. Het betekent dat het artikel geen exacte tegenhangers mag hebben in de uitgestrektheid van het netwerk. Niet-unieke, repetitieve tekst wordt gewoonlijk plagiaat genoemd.

Een document controleren op plagiaat
Een document controleren op plagiaat

Het is nodig

  • - teksteditor
  • - programma voor het controleren van tekst op plagiaat (Advego Plagiatus en EtxtAntiplagiaat)

instructies:

Stap 1

Als een artikel voor een internetbron door de auteur onafhankelijk is geschreven, "uit zijn hoofd", dan is de kans groot dat het uniek zal zijn: er is zeer weinig kans dat een andere persoon die materiaal over hetzelfde onderwerp heeft geschreven identieke spraakpatronen en uitte precies dezelfde gedachten die u bent. Maar zelfs met de voorwaarde om de tekst zelf te schrijven, kunnen stempels, stabiele bochten in spraak worden gevonden, en als er te veel zijn, zal de uniciteit van de tekst veel minder zijn. Als materiaal uit andere internetbronnen of gedrukte bronnen wordt gebruikt, wordt het nog moeilijker om een hoge uniciteit van de tekst te bereiken: u moet zorgvuldig controleren om de inhoud van het artikel in uw eigen woorden te vermelden, zonder de zinnen van het origineel te gebruiken bron. In ieder geval, voordat u het voltooide artikel publiceert of naar de klant verzendt, moet u ervoor zorgen dat de tekst uniek is, d.w.z. bevat geen plagiaat.

Stap 2

De bekendste programma's voor het controleren van tekst op plagiaat zijn Advego Plagiatus en EtxtAntiplagiaat. Ze kunnen gratis van internet worden gedownload en op uw computer worden geïnstalleerd. Als de klant een specifiek programma specificeert volgens welke de controle moet worden uitgevoerd, is het noodzakelijk om het te kiezen, maar als er geen speciale instructies zijn, dan kunt u degene gebruiken die u het leukst vindt.

Stap 3

Het principe van het werken met beide programma's is ongeveer hetzelfde: u moet de tekst kopiëren en in het bovenste venster van het programma plakken. Zoek vervolgens de knop "Controleer uniciteit" en het programma zoekt automatisch naar de overeenstemming van de aangevinkte tekst met andere artikelen op internet. Onthoud dat beide programma's alleen correct werken als uw computer is verbonden met internet.

Stap 4

Als de klant geen aanvullende eisen heeft, kunt u de "standaard" geconfigureerde programma's gebruiken. Als er aanvullende instructies zijn, moeten de instellingen worden gewijzigd. In de regel kunt u de functie "snelle controle" gebruiken, maar voor het volledige vertrouwen dat er geen plagiaat in uw artikel is, kunt u de tekst onderwerpen en grondig controleren door de juiste optie op het paneel te selecteren

Stap 5

Na het voltooien van de controle geven beide programma's elk 2 waarden: het percentage copy-paste (plagiaat) en herschrijven (semantisch toeval), en geven ook de adressen aan van de bronnen waarop deze overeenkomsten plaatsvinden. Besteed speciale aandacht aan de eerste waarde. Als deze hoog genoeg is, kan de tekst als uniek worden beschouwd. De tweede waarde kan de adressen weergeven van artikelen die als bronnen voor dit materiaal kunnen worden gebruikt. Wees niet verbaasd als blijkt dat u deze pagina's niet eens hebt bezocht toen u op zoek was naar informatie - dit is heel goed mogelijk en normaal.

Stap 6

De vereisten voor de uniciteit van de tekst op verschillende bronnen zijn verschillend. Natuurlijk is uniciteit van 100% een ideale indicator waar elke auteur naar zou moeten streven, maar het is niet altijd mogelijk om dit te bereiken. Een uniciteitsscore van 95% of meer wordt doorgaans als zeer goed beschouwd en door de meeste klanten geaccepteerd. Hoewel de sites van de auteur, nog niet al te populair, toch de voorkeur geven aan artikelen met een uniciteit van minimaal 98%. Op nieuwsbronnen, maar ook op sites met een groot aantal artikelen, kunnen de vereisten voor uniciteit veel zachter zijn - vanaf 75%.

Aanbevolen: