Een Gekopieerde Link Plakken In

Inhoudsopgave:

Een Gekopieerde Link Plakken In
Een Gekopieerde Link Plakken In

Video: Een Gekopieerde Link Plakken In

Video: Een Gekopieerde Link Plakken In
Video: Instructiefilm: Hoe kopieer en plak ik een link? 2024, April
Anonim

Gewoon "linken" wordt vaak afgekort als het belangrijkste element van een hypertekstdocument dat elk fragment van tekst, afbeelding of ander object verbindt met een ander bestand van elk formaat - een hyperlink. Dit element van hypertext wordt tegenwoordig op grote schaal gebruikt - in webpagina's, Word-documenten, helpbestanden voor applicaties en systeemprogramma's, enz. Het is vrij eenvoudig om zo'n link te kopiëren waar deze ook is geplaatst, en de invoegprocedure heeft enkele eigenaardigheden, afhankelijk van het formaat van het document waarin de hyperlink wordt ingevoegd.

Hoe de gekopieerde link te plakken
Hoe de gekopieerde link te plakken

instructies:

Stap 1

Nadat u de link op enigerlei wijze hebt gekopieerd, wordt deze opgeslagen op het klembord van het besturingssysteem. Om het ergens in te voegen, moet je dit document natuurlijk openen met het bijbehorende editorprogramma. Als u bijvoorbeeld een koppeling in een doc- of docx-tekstdocument moet invoegen, moet u deze openen met de Microsoft Office Word-tekstverwerker of een vergelijkbare teksteditor.

Stap 2

Plaats na het laden van het document de invoegcursor op de plaats van de tekst waar de gekopieerde link moet worden geplakt en druk op de toetsencombinatie Ctrl + V. In dit geval wordt het volledige pad naar het bestand op het klembord ingevoegd in de tekst.

Stap 3

Als je de tekst niet nodig hebt om het pad naar het bestand aan te geven, maar bijvoorbeeld de naam van het bedrijf, een product of andere tekst die je nodig hebt, begin dan met het typen van deze tekst. Selecteer het vervolgens en klik met de rechtermuisknop op de selectie. Selecteer in het pop-upcontextmenu de regel met het label "Hyperlink" en plak de link op het klembord in het veld "Adres" van het formulier dat wordt geopend. Klik op OK en de hyperlink wordt verankerd in de geselecteerde tekst. Op dezelfde manier kunt u elk ander object (bijvoorbeeld een afbeelding) selecteren en er een hyperlink aan koppelen.

Stap 4

Als de gekopieerde link in een document moet worden geplakt waarvan het formaat niet is ontworpen om met hypertekst te werken (bijvoorbeeld het txt-formaat), dan kun je het niet aan tekst koppelen. De enige optie in dit geval is om de cursor op de gewenste plaats in de tekst te plaatsen en het volledige pad van de link te plakken (Ctrl + V).

Stap 5

Gebruik de HTML A-tag (voor anker) om een link in de broncode van een webpagina in te voegen. In zijn eenvoudigste vorm kan zo'n tag bijvoorbeeld als volgt worden geschreven:

verbind tekst

De link die je hebt gekopieerd, moet worden ingevoegd tussen de aanhalingstekens van het href-attribuut en de tekst "linktekst" moet worden vervangen door de tekst die de bezoeker van de pagina zou moeten zien.

Aanbevolen: