Hoe Advertenties In De Rechterbenedenhoek Van Het Bureaublad Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Advertenties In De Rechterbenedenhoek Van Het Bureaublad Te Verwijderen
Hoe Advertenties In De Rechterbenedenhoek Van Het Bureaublad Te Verwijderen

Video: Hoe Advertenties In De Rechterbenedenhoek Van Het Bureaublad Te Verwijderen

Video: Hoe Advertenties In De Rechterbenedenhoek Van Het Bureaublad Te Verwijderen
Video: Gaat Facebook Adverteren Veranderen? Dit is wat je moet weten ✰ #62 ✰ birgitluijk.nl 2024, April
Anonim

Internettechnologieën staan niet stil en steeds vaker worden gebruikers van het World Wide Web geconfronteerd met verschillende innovaties. Een daarvan zijn informatieve meldingen die direct op het scherm verschijnen. Dat is de reden waarom de vraag hoe advertenties in de rechterbenedenhoek van het bureaublad kunnen worden verwijderd, zeer relevant wordt.

Hoe advertenties in de rechterbenedenhoek van het bureaublad te verwijderen
Hoe advertenties in de rechterbenedenhoek van het bureaublad te verwijderen

Waarom worden desktopadvertenties weergegeven?

Als er regelmatig een reclamebanner verschijnt in de rechterbenedenhoek (mogelijk met onfatsoenlijke of illegale inhoud), kan dit erop wijzen dat uw computer is geïnfecteerd met een van de soorten informatievirussen. Meestal worden in dergelijke gevallen de advertenties hetzelfde getoond, zijn ze moeilijk te sluiten of verdwijnen ze helemaal niet van het scherm. Een informatiebanner is echter niet altijd een teken van een virus op uw computer.

Beeld
Beeld

Wanneer u een site opent, verschijnt er vaak een melding waarin u wordt gevraagd u te abonneren op de updates. Dit kan worden waargenomen in de nieuwste versies van de meeste browsers op basis van het besturingssysteem Windows 7, 8, 10. Het is niet schadelijk voor het systeem, maar bij het toestaan van meldingen vermoedt de gebruiker vaak niet hoe nauwgezet ze kunnen zijn, en dat hij zal ze helemaal niet per e-mail ontvangen.

Nadat het abonnement is geactiveerd, verschijnen er regelmatig advertentiemeldingen in de rechterbenedenhoek van het bureaublad, en de frequentie van hun weergave hangt rechtstreeks af van hoe snel de informatie op de site wordt bijgewerkt. Soms bereikt hun aantal enkele tientallen per dag. U kunt de stroom van advertenties alleen stoppen door u af te melden voor updates, uitgevoerd via de browser. Wat betreft virale meldingen, er zijn een paar complexere stappen die moeten worden genomen om er vanaf te komen.

Hoe zich te ontdoen van advertenties in uw browser

Als de reden voor adverteren in de rechterbenedenhoek van het bureaublad recente abonnementen op site-updates zijn, kunt u deze verwijderen via uw browserinstellingen. Ga bij gebruik van Google Chrome via het hoofdmenu naar de applicatie-instellingen. Ga naar geavanceerde opties, selecteer "Site-instellingen" en vervolgens - "Meldingen". Verplaats de bovenste hendel naar de positie "Geblokkeerd" voor elk van de sites waarvan u zich wilt afmelden. De parameters in de Opera-browser werken op een vergelijkbare manier.

Beeld
Beeld

Start in de Yandex-browser het instellingenmenu door op de knop met drie strepen te klikken. Ga naar het tabblad "Sites" en specificeer de juiste opties voor het verzenden van meldingen, waarbij u de schakelaar in de staat "Verboden" voor ongewenste bronnen zet. Ga in Mozilla Firefox naar de instellingen en open het tabblad "Privacy en beveiliging". Selecteer vervolgens "Meldingen" en gebruik de knop "Opties". Blokkeer in het menu voor het verwijderen van websites alle verzoeken om notificaties te versturen en sla de wijzigingen op.

Hoe virale advertenties te verwijderen

Om advertenties in de hoek van het bureaublad die verschijnen wanneer een computer is geïnfecteerd te verwijderen, moet u een van de moderne antivirusprogramma's installeren: Kaspersky Anti-Virus, Dr. Web, Avast, enz. Voer een volledige scan van uw computer uit op virussen. Let ook op verwisselbare media die op het systeem zijn aangesloten, want soms wordt daarop de bron van de dreiging opgeslagen.

Beeld
Beeld

Als het gebruik van antivirus niet tot positieve resultaten heeft geleid, onthoud dan de naam en inhoud van de advertentie die op het bureaublad verschijnt. Probeer op internet te zoeken naar deze trefwoorden. Op de officiële websites van antivirusprogramma's en op andere bronnen worden vaak instructies gepubliceerd voor het verwijderen van specifieke soorten bedreigingen. Door ze te volgen, kan het probleem effectiever worden opgelost.

Als u over voldoende computervaardigheden beschikt, kunt u proberen virale advertenties te verwijderen via het systeemregister. Druk op de Win- en R-toetsen, typ regedit en druk op Enter. Open de volgende registercomponent: HKEY_LOCAL_MACHINE / Software / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion / Winlogon. Besteed aandacht aan het Shell-item, waarvoor alleen de parameter "explorer.exe" is toegestaan. Ook belangrijk is het item Userinit, gevolgd door de padparameter "C:\Windows\system32\userinit.exe". Als er anders staat, breng dan alles naar het aangegeven formulier. Start uw computer opnieuw op om de wijzigingen te controleren.

Aanbevolen: