Een Permanent IP-adres Maken

Inhoudsopgave:

Een Permanent IP-adres Maken
Een Permanent IP-adres Maken

Video: Een Permanent IP-adres Maken

Video: Een Permanent IP-adres Maken
Video: How to Assign a Static IP Address in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het IP-adres is het hoofdnetwerkadres van een knooppunt op elk computernetwerk. Voor de gemiddelde computer- en internetgebruiker is het belangrijk om te weten dat er twee hoofdtypen IP-adressen zijn, namelijk dynamisch en statisch. Beide hebben hun eigen voor- en nadelen. Het is veel handiger om een permanent IP-adres te gebruiken om op internet te surfen.

Een permanent IP-adres maken
Een permanent IP-adres maken

Het is nodig

Personal computer, internet

instructies:

Stap 1

Om een dynamisch IP-adres in een statisch adres te veranderen, moet u de operator bellen. Als hij dit kan, is deze optie de beste uitweg uit deze situatie. Het hangt allemaal af van de provider die internetdiensten levert.

Stap 2

Als deze operatie desondanks met de hulp van de operator niet mogelijk zou zijn, zou de goedkoopste manier zijn om de dynamische DNS-technologie te gebruiken. Het komt erop neer dat een computer met een dynamisch IP-adres een permanente domeinnaam krijgt toegewezen. Dit is een vrij algemene functie die aan gebruikers wordt geboden.

Stap 3

Eerst moet u beslissen over de service die u gaat gebruiken. Best te gebruiken site www.no-ip.com. Ga eerst naar deze dienst en meld je aan. Ga dan met je gebruikersnaam en wachtwoord naar de site. Bovenaan is er een paneel waarop u op de knop "host toevoegen" klikt. Kies nu een naam voor uw host door deze in het veld "Hostnaam" te typen

Stap 4

Download dan van internet een speciaal programma genaamd "NO-IP DUC". Installeer het op uw computer. Nu kunt u het programma starten. Nadat u op de knop "Bewerken" hebt geklikt, voert u uw registratiegegevens op de site in www.no-ip.com. Vink vervolgens de vakjes aan voor alle hosts die in het hoofdvenster zijn geopend. Nu worden gegevens over uw dynamische ip-adres automatisch doorgestuurd naar de service en toegewezen aan deze hosts. Vervolgens hoef je alleen maar in de instellingen aan te geven dat het programma automatisch start wanneer je je computer opstart. Op dit punt kan het proces als voltooid worden beschouwd. Als iemand u op internet moet vinden, kunnen ze eenvoudig uw domeinnaam gebruiken om te zoeken.

Aanbevolen: