Hoe Een Bestand Permanent Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bestand Permanent Te Verwijderen
Hoe Een Bestand Permanent Te Verwijderen

Video: Hoe Een Bestand Permanent Te Verwijderen

Video: Hoe Een Bestand Permanent Te Verwijderen
Video: Hoe permanent verwijderde bestanden gratis te herstellen op Windows 10/8/7 2024, April
Anonim

Om een bestand veilig te verwijderen, kunt u een van de volgende opties gebruiken: fysieke vernietiging van de media; gecertificeerd apparaat voor gegarandeerde vernietiging van informatie; software voor gegarandeerde verwijdering van informatie.

Hoe een bestand permanent te verwijderen
Hoe een bestand permanent te verwijderen

Zoals u weet, wordt het bestand logisch verwijderd, maar is het fysiek aanwezig op de media. Zelfs als het medium is geformatteerd, kunnen de gegevens nog steeds worden hersteld. Drie hoofdmethoden voor gegarandeerde vernietiging van informatie: fysieke vernietiging van de vervoerder; gecertificeerd apparaat voor gegarandeerde vernietiging van informatie; software voor gegarandeerde verwijdering van informatie.

Fysieke vernietiging van de vervoerder

Deze methode is een van de beste. Geen media - geen informatie. Helaas is deze methode omslachtig met betrekking tot sommige soorten opslagmedia.

Opslagmedia zoals papier, diskette, cd, plastic kaart en sommige soorten flashdrives kunnen een Shredder-apparaat gemakkelijk vernietigen. Pak de drager, stop hem in de "Shredder" en pak je drager in de vorm van zaagsel en schaafsel.

En "Shredder" kan geen media zoals harde schijven of flashdrives vernietigen in een vandaalbestendige behuizing. Om ze te vernietigen, gebruikt u de gereedschappen die voorhanden zijn, zoals: een hamer, een tang, een schroevendraaier, een schaar.

Gecertificeerde apparaten voor gegarandeerde informatievernietiging

Dergelijke apparaten vernietigen alle informatie op de drager en vernietigen in de meeste gevallen de drager zelf. Dit apparaat treft de drager met een krachtige elektromagnetische energiestraal, waardoor de drager wordt gedemagnetiseerd.

Plaats de media in het apparaat om te vernietigen. Zet het aan en geef het tijd om op te bouwen. Druk op de startknop en stap een paar stappen terug van het apparaat. Als gevolg hiervan is er een knal te horen (vergelijkbaar met een schot) en wordt de informatie vernietigd.

Software voor gegarandeerde vernietiging van informatie

Deze methode is een van de eenvoudigste en vereist geen financiële kosten. Er is veel software die gegarandeerd informatie verwijdert. Het werkingsprincipe is praktisch hetzelfde. Ze schrijven hexadecimale nullen naar sectoren waar er geen feitelijke informatie is. Gegevensherstel na vernietiging is met een dergelijk softwareproduct onmogelijk.

Deze methode van vernietiging is handig omdat de drager operationeel blijft en klaar is voor verder gebruik.

Download en installeer de software om de verwijderingsprocedure te voltooien. Selecteer het medium waarop u de informatie wilt verwijderen, start het verwijderingsproces.

Aanbevolen: