Hoe Ip Permanent Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Ip Permanent Te Maken
Hoe Ip Permanent Te Maken

Video: Hoe Ip Permanent Te Maken

Video: Hoe Ip Permanent Te Maken
Video: iPhone: hoe stel ik een statisch IP-adres in 2024, Mei
Anonim

Soms moet de gebruiker ervoor zorgen dat het IP-adres van zijn computer in de lokale niet wordt bepaald door de wil van de DHCP-server, maar constant blijft (vooral voor servers). U kunt deze configuratie uitvoeren via de DHCP-server zelf, maar u hebt er mogelijk niet altijd toegang toe. En u kunt het doen door middel van Windows zelf.

Hoe ip permanent te maken
Hoe ip permanent te maken

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start", ga naar het Configuratiescherm, van daaruit - naar "Netwerkverbindingen" en klik met de rechtermuisknop op de naam van uw verbinding (voor Windows Vista en 7 - "Netwerkcentrum") en vervolgens op "Wijzigt in adapterinstellingen" en klik vervolgens ook met de rechtermuisknop op het verbindingspictogram.

Stap 2

Selecteer in het vervolgkeuzemenu "eigenschappen".

Stap 3

In het venster dat verschijnt, klikt u één keer met de linkermuisknop op het item "Internetprotocol (TCP / IP). Houd er rekening mee dat u dit item niet hoeft uit te schakelen."

Stap 4

Klik op de knop Eigenschappen.

Stap 5

Vink in het venster dat verschijnt het vakje "Gebruik het volgende IP-adres" aan en stel de instellingen in volgens de parameters van uw netwerk.

Stap 6

Klik op "OK", verbreek de verbinding met het lokale netwerk en maak opnieuw verbinding (als Windows dit niet automatisch heeft gedaan).

Aanbevolen: