Foutopsporing Inschakelen

Inhoudsopgave:

Foutopsporing Inschakelen
Foutopsporing Inschakelen
Anonim

Er zijn speciale hulpprogramma's voor het debuggen van het Windows-besturingssysteem. Ze kunnen onafhankelijk of handmatig worden gestart om fouten te elimineren. Er zijn ook foutopsporingsprogramma's van derden.

Foutopsporing inschakelen
Foutopsporing inschakelen

Het is nodig

computerbeheerdersaccount

instructies:

Stap 1

Start de ingebouwde kerneldebugger van Windows met behulp van speciale opdrachten. Alles hier kan afhankelijk zijn van de versie van Windows die u gebruikt, aangezien ze aanvankelijk verschillende sets systeemhulpprogramma's bevatten, respectievelijk, omdat ze verschillende namen hebben, zullen de opdrachten ook van elkaar verschillen. Gewoonlijk start de debugger vanzelf op nadat een BSOD - blauw scherm op uw scherm verschijnt. Dit is meestal het gevolg van systeemfouten die moeten worden opgespoord.

Stap 2

Installeer foutopsporingsprogramma's voor het besturingssysteem van derden op uw computer. Hier hangt hun keuze ook af van het besturingssysteem dat u gebruikt. Ook kunnen verschillende optimalisatieprogramma's de kernel goed debuggen. Meestal zijn ze niet gratis, maar tegelijkertijd verbeteren ze de algehele staat van het besturingssysteem aanzienlijk in termen van prestaties en eliminatie van fouten, waarna Windows crasht en BSOD verschijnt.

Stap 3

Als u gedurende een bepaalde periode frequente crashes van het besturingssysteem waarneemt en het verschijnen van een blauw scherm zelfs na het debuggen en installeren van optimalisatieprogramma's, voert u een volledige herinstallatie van de stuurprogramma's en andere software uit. Herstel indien mogelijk het systeembestand in de oorspronkelijke staat en installeer vervolgens de apparaatstuurprogramma's opnieuw. Hier is het het beste om hun bijgewerkte versies te gebruiken die zijn gedownload van de officiële site.

Stap 4

In gevallen waarin uw systeem het meest stabiel is, maakt u een herstelpunt en maakt u een back-up van het systeemregisterbestand naar een verwisselbare schijf om er verder van te laden, als het in de toekomst plotseling beschadigd raakt door virussen of als er conflicten ontstaan in de werking van de software.

Aanbevolen: