Hoe Maak Je Een Visitekaartje In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Visitekaartje In Photoshop
Hoe Maak Je Een Visitekaartje In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Visitekaartje In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Visitekaartje In Photoshop
Video: How to Make a Ready to Print Business Card in Adobe Photoshop (Less than 10 Minutes) + Free Template 2024, Mei
Anonim

Een visitekaartje is een belangrijk attribuut van een moderne zakenman. Aan de hand van het visitekaartje kunnen potentiële partners een afwezige mening over een persoon vormen of zich uw persoonlijke ontmoeting herinneren. En het hangt ervan af hoe uw visitekaartje eruitziet, hoe informatief of beknopt, handig of overladen met onnodige details, of het langverwachte contact zal plaatsvinden of dat de partner liever geen contact opneemt met de eigenaar van zo'n stuk papier. Als je smaak en geduld hebt, kun je je persoonlijke visitekaartje ontwerpen met Adobe Photoshop.

Hoe maak je een visitekaartje in Photoshop
Hoe maak je een visitekaartje in Photoshop

Het is nodig

  • een computer;
  • fotoshop;
  • fantasie.

instructies:

Stap 1

Denk voordat je aan de slag gaat met het ontwerpen van een visitekaartje goed na over wat voor soort informatie je op deze kleine papieren rechthoek wilt plaatsen, welk effect je wilt bereiken, wat voor sfeer het visitekaartje moet uitstralen. is grenzeloos, maar zelfs de technologieën voor het maken van visitekaartjes bestaan, heel veel - hout, plastic, metaal, lompen, enz. - een visitekaartje is tenslotte wat de eigenaar op de een of andere manier onvergetelijk maakt. De meest populaire, gemakkelijk te maken en praktisch te gebruiken visitekaartjes zijn echter visitekaartjes gemaakt van dik papier, met een enkele of veelkleurige afbeelding erop gedrukt. Het meest populaire formaat van visitekaartjes is tegenwoordig 90x50 mm Om zo'n visitekaartje te maken, open je het programma Adobe Photoshop. Maak een nieuw document Bestand> Nieuw (Bestand> Nieuw). Stel in het geopende venster de benodigde parameters in voor het gemaakte document:

- formaat in breedte (Breedte) 90 mm, hoogte (Hoogte) 50 mm (als het toekomstige visitekaartje een horizontale positie heeft)

- Resolutie - een zeer belangrijke parameter voor de toekomstige afdrukimplementatie - moet een waarde hebben van 300 dpi (300 dpi, pixel / inch)

- het kleurmodel van het document (Kleurmodus) - RGB, als u een bestand voorbereidt om af te drukken op een huishoudelijke printer of in een operationeel afdrukcentrum. Als je een bestand aan het voorbereiden bent van een professioneel drukniveau is het aan te raden om het model (CMYK) te zetten, hoewel dit vaak niet nodig is en alleen maar voor verwarring zorgt.

- u kunt de achtergrondkleur van het document (Achtergrondinhoud) standaard instellen op wit (Wit), als uw visitekaartje in principe de kleur behoudt van het papier waarop het moet worden afgedrukt. Of u kunt de achtergrond transparant laten en er daarna weer aan werken. Let erop of de juiste maateenheden voor de velden met afmetingen zijn geselecteerd - millimeter, niet pixels, en dpi, niet pixel / centimeter. Controleer de parameters en klik OK, we hebben een nieuw blanco document voor ons.

Stap 2

Allereerst is een visitekaartje een drager van informatie over de eigenaar, daarom moeten we een inscriptie met uw naam maken. Hiervoor gebruiken we de Horizontal Type Tool. Wanneer u het selecteert, ziet u hoe een strook bovenaan het werkpaneel van het programma verscheen met de belangrijkste parameters van de toekomstige inscriptie: lettertype, grootte, kleur, locatie, enz. We selecteren het lettertype dat we nodig hebben qua stijl. Er moet aan worden herinnerd dat te complexe lettertypen - gestileerd als handgeschreven, sierlijk, speels, hoewel ze een sfeer en entourage creëren, maar de leesbaarheid van een visitekaartje enorm schaden. U loopt gewoon het risico dat u uw visitekaartje niet tussen een hoop soortgelijke kunt vinden. uw achternaam is in een oogwenk ongelezen. Kies dus een lettertype dat duidelijk, zichtbaar en begrijpelijk is. De grootte van het lettertype op een visitekaartje, zoals traditioneel is gebeurd, mag niet minder zijn dan 9 punten en meer dan 14 punten - om enerzijds goed zichtbaar te blijven bij niet erg goede verlichting of onvolmaakte afdrukken, en anderzijds de andere, niet om belachelijk groot te lijken, zoals in boeken voor kleuters Plaats de cursor op de gewenste plaats van ons lege document en typ de tekst. Merk op dat er in de lijst met Lagen een nieuwe tekstlaag is met een nieuw bijschrift. U kunt altijd terugkeren naar bewerken: wijzig de tekst of verplaats deze door deze laag in de lijst te selecteren en de juiste tools van het programma te gebruiken. Volgens de normen van de Russische taaletiquette wordt een persoon in de eerste plaats bij naam aangesproken en patroniem, dus ze moeten eerst worden geschreven, en de achternaam - de laatste. U kunt de achternaam markeren door deze alleen in hoofdletters te typen. Betoverend spelen met de maten en stijlen van lettertypen op een visitekaartje is een teken van slechte smaak. In het algemeen, om te laten zien dat je klaar bent voor samenwerking, naleving van afspraken en normen van zakelijke communicatie, moet je jezelf dwingen om te voldoen aan de normen en je al beperken van het ontwerp van het visitekaartje. Het is toegestaan om niet meer dan 2 lettertypen te gebruiken (de stijl van het artistiek uitgevoerde lettertype op het logo niet meegerekend).

Hoe maak je een visitekaartje in Photoshop
Hoe maak je een visitekaartje in Photoshop

Stap 3

Hieronder, onder de naam van de eigenaar van het visitekaartje, moet u zijn functie of beroep vermelden, evenals de nodige contactgegevens - telefoonnummer, adres, e-mail, enz. We zullen hetzelfde Horizontale Type Tool gebruiken, maar nu zullen we de lettertypeparameters enigszins wijzigen: je kunt de grootte verkleinen en misschien het lettertype in cursief veranderen Trouwens, in het menu Venster kun je het item Teken vinden, en open een extra paneel, waarmee u verschillende aanvullende lettertypeparameters kunt regelen - de afstand tussen letters, regelafstand, enz. Het is belangrijk om te onthouden dat een gewoon persoon, die met zijn rechterhand een telefoonnummer kiest, uw visitekaartje vasthoudt met twee vingers met zijn linker, respectievelijk, voor de linker benedenhoek … De meest ongelukkige plaats voor het plaatsen van contactgegevens is natuurlijk de linkerbenedenhoek bedekt met je vingers. Bevrijd het als u niet wilt dat uw visitekaartje er dom en ongemakkelijk uitziet.

Stap 4

In het gedeelte van het visitekaartje dat vrij is van de tekst, kunt u een logo of een ontwerpelement plaatsen. Er kan bijvoorbeeld een foto zijn die op de een of andere manier de eigenaar van het visitekaartje personifieert of zijn beroep beschrijft. U kunt ook een klein bedrag - liefst zo beknopt mogelijk - informatie plaatsen over diensten of nuances van activiteiten, titels, regalia, uniciteit van het aanbod, etc. Houd er rekening mee dat een visitekaartje geen reclamebrochure is, het is onwaarschijnlijk dat iemand het in detail en herhaaldelijk zal bestuderen en onderzoeken. Om een afbeelding te plaatsen - deze kan afzonderlijk in Photoshop worden gemaakt, op internet worden gevonden of worden voorbereid met behulp van andere programma's - kopieer het naar het klembord, ga dan naar ons document en plak de inhoud van het klembord daar via de opdracht Bewerken> Plakken of door op Ctrl + V te drukken. In het deelvenster Lagen zien we een nieuwe laag met de foto toegevoegd. U kunt de locatie en schaal wijzigen via het menu Bewerken> Vrije transformatie (Bewerken> Vrije transformatie), of door op de toetsen Ctrl + T te drukken. Na deze acties verschijnen er kleine vierkante wijzers rond de afbeelding, door te bewegen waarmee u de gewenste locatie en grootte van de afbeelding kunt bereiken.

Hoe maak je een visitekaartje in Photoshop
Hoe maak je een visitekaartje in Photoshop

Stap 5

U kunt het uiterlijk van uw visitekaartje wijzigen door een achtergrond toe te voegen en een nieuwe Effen kleur- of verlooplaag te maken. Dit kan via het menu Laag> Nieuwe opvullaag. Selecteer vervolgens in de parameters een of meer gewenste kleuren. Houd er rekening mee dat de laag standaard wordt gemaakt als de bovenste laag in de lijst met lagen - dat wil zeggen, het ligt bovenop de vorige afbeeldingen en inscripties en sluit ze. Het is oké, je kunt het altijd van de eerste naar de laatste plaats in de lijst verplaatsen, en het wordt echt de achtergrond. Je kunt het zo vaak bewerken als je wilt, dubbelklik op deze laag in de Lagenlijst en selecteer de gewenste kleurencombinatie.

Hoe maak je een visitekaartje in Photoshop
Hoe maak je een visitekaartje in Photoshop

Stap 6

Het wordt aanbevolen om het gemaakte visitekaartje in twee formaten op te slaan: - ten eerste, in het originele formaat van het Photoshop-programma, zodat u kunt terugkeren naar het corrigeren en laag voor laag bewerken van ons document, dit bestand neemt iets meer in beslag ruimte, maar elk van de elementen erin - inscripties, een afbeelding, een achtergrond - wordt onafhankelijk opgeslagen en kan daarom onafhankelijk worden gewijzigd.

- ten tweede om het bestand op te slaan voor verzending naar de drukkerij of het midden van de afdruk. Als de bestandsgrootte voor u van cruciaal belang is, bijvoorbeeld als het per e-mail moet worden verzonden en het communicatiekanaal te smal is, gebruik dan het populaire JPEG-formaat. Selecteer in het menu Bestand> Opslaan als het juiste item uit de lijst met indelingen. Stel vervolgens in het geopende optievenster de schuifregelaar in op het niveau van de hoogste afbeeldingskwaliteit, omdat de grootte van het visitekaartje klein is, dus kleine details van de afbeelding erop belangrijk zijn, en als de afbeeldingskwaliteit laag is, ze kunnen verloren gaan. Over het algemeen wordt aanbevolen om de afbeelding op te slaan zonder kwaliteitsverlies - hiervoor wordt het TIFF-formaat gebruikt … Het is niet erg populair, maar het vervormt het oorspronkelijke uiterlijk van de afbeelding niet. Sla het bestand in deze indeling op door TIFF te selecteren in de lijst Opslaan als. Vergeet tegelijkertijd niet het selectievakje naast de parameter Lagen opslaan uit te schakelen, omdat de informatie over wat er op welke laag stond niet langer belangrijk was voor het afdrukken.

Aanbevolen: