Een Afbeelding Bijsnijden In Paint

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Bijsnijden In Paint
Een Afbeelding Bijsnijden In Paint

Video: Een Afbeelding Bijsnijden In Paint

Video: Een Afbeelding Bijsnijden In Paint
Video: Afbeeldingen bewerken met Paint 2024, Mei
Anonim

De mogelijkheden van de gratis grafische editor Paint zijn niet zo indrukwekkend als die van zijn grote broer Photoshop. U kunt afbeeldingen echter met succes manipuleren met de verfgereedschappen.

Een afbeelding bijsnijden in Paint
Een afbeelding bijsnijden in Paint

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding in Paint.net. Klik in het menu Afbeelding op Canvasgrootte. Geef in het nieuwe venster de nieuwe afmetingen op voor de lengte en breedte van de foto, afhankelijk van welk deel je wilt afsnijden. In dit voorbeeld is het extra detail een gedrongen stenen schuur op een eiland. Stel een nieuwe breedtemaat in en gebruik de pijlen om de richting van de snijlijn aan te geven. Klik OK.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

Je kunt het anders doen. Klik op de werkbalk op Rechthoekige kiezer of druk op S op uw toetsenbord. Markeer mentaal het fragment dat je gaat uitknippen. Plaats de cursor op een van de hoekpunten van de omlijnde rechthoek, houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep deze diagonaal om de selectie uit te rekken. Laat de knop los wanneer de hele sectie is gemarkeerd.

Stap 3

Kies in het menu "Afbeelding" de opdracht "Bijsnijden op selectie". Het deel van de afbeelding dat buiten de selectie blijft, wordt verwijderd. U kunt Ctrl + X gebruiken in plaats van de opdracht Bijsnijden op selectie.

Stap 4

Als u een deel van de afbeelding voor een collage wilt gebruiken, drukt u na het selecteren van het gewenste fragment op Ctrl + C - het fragment wordt op het klembord geplaatst. Open een andere afbeelding en druk op Ctrl + V - het fragment van het klembord wordt naar een nieuwe laag verplaatst.

Stap 5

Het uitgesneden deel kan worden opgeslagen als een nieuwe afbeelding. Om dit te doen, slaat u een fragment van de afbeelding op het klembord op en maakt u een nieuw document met de opdracht Nieuw in het menu Bestand. De afmetingen van het gemaakte document komen overeen met de afmetingen van de afbeelding die in de buffer is opgeslagen. Druk op Ctrl + V of gebruik de opdracht Plakken in het menu Bewerken.

Aanbevolen: