Hoe Je Netjes Snijdt In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Je Netjes Snijdt In Photoshop
Hoe Je Netjes Snijdt In Photoshop

Video: Hoe Je Netjes Snijdt In Photoshop

Video: Hoe Je Netjes Snijdt In Photoshop
Video: How to change language in Adobe PhotoShop to English 2024, Mei
Anonim

Om collages te maken of de beeldkwaliteit te verbeteren, moet je vaak een element zorgvuldig selecteren of de achtergrond eromheen verwijderen. Adobe Photoshop heeft een rijk arsenaal aan hulpmiddelen voor dergelijke bewerkingen. De selectiemethode is afhankelijk van de vorm van het object en de achtergrondkleur.

Hoe je netjes snijdt in Photoshop
Hoe je netjes snijdt in Photoshop

instructies:

Stap 1

Als de achtergrond redelijk uniform is, is het handig om de Toverstaf-tool te gebruiken. Pas op de eigenschappenbalk de gewenste tolerantiewaarde aan. Hoe lager deze waarde, hoe selectiever het instrument werkt. Klik op de afbeelding - de "toverstaf" selecteert de aangrenzende delen van de achtergrond. Als er meerdere gebieden moeten worden geselecteerd, gebruikt u de knop Toevoegen aan selectie op de eigenschappenbalk. Druk op Ctrl + Z om de selectiebewerking te annuleren.

Stap 2

Als u een object met wazige randen wilt selecteren, bijvoorbeeld een pluizig kapsel of pluizige vacht, kunt u het gereedschap Achtergrondwisser selecteren. Het lijkt op een telescoopvizier: een cirkel met een kruis. Verplaats de cursor zodat het kruis zich boven de buitenste lijn van het geselecteerde object bevindt. Houd de linkermuisknop ingedrukt en teken, zonder deze los te laten, een cirkel om het fragment.

Stap 3

De tool verwijdert het patroon onder het kruis. Als het achtergrondpatroon verandert, klikt u nogmaals met de linkermuisknop om het gereedschap een nieuw staal te geven van de kleur die moet worden verwijderd. Gebruik het zoomgereedschap ("Vergrootglas") om de afbeelding te vergroten. Hand wordt gebruikt om het object te verplaatsen.

Stap 4

Druk op D om de standaardkleuren in te stellen. Schakel over naar de modus voor het snel bewerken van maskers. De handigste manier om dit te doen, is door op Q te drukken. Als u een object met vage grenzen moet selecteren, kiest u een zachte borstel, met een harde - hard. Begin over het fragment te schilderen. Je zult zien dat het bedekt is met een transparante rode film - een beschermend masker.

Stap 5

Als u het onderwerp volledig hebt overschilderd, drukt u nogmaals op Q. Rond dit afbeeldingselement verschijnt een selectie. Druk op Ctrl + Shift + I om de selectie om te keren en druk op Delete of Backspace om de achtergrond te verwijderen.

Stap 6

Als er een rand rond het onderwerp staat nadat de achtergrond is verwijderd, selecteert u Zwarte mat verwijderen of Witte mat verwijderen in de groep Matten in het menu Laag. De opdracht Defringe verwijdert elke rand van de opgegeven breedte.

Aanbevolen: