Hoe Maak Je Een Cartoonportret In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Cartoonportret In Photoshop
Hoe Maak Je Een Cartoonportret In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Cartoonportret In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Cartoonportret In Photoshop
Video: How to Cartoon Yourself (#1 Step-by-Step PHOTOSHOP Tutorial) 2024, Mei
Anonim

Wil je je kennissen sierlijk en subtiel uitlachen of je negatieve houding tegenover je baas uitdrukken met behulp van karikaturen, maar je kunt niet tekenen? Een krachtige grafische editor, Photoshop, zal je helpen.

Hoe maak je een cartoonportret in Photoshop
Hoe maak je een cartoonportret in Photoshop

Het is nodig

  • - Menselijke afbeeldingen;
  • - een computer;
  • - photoshoppen.

instructies:

Stap 1

Een karikatuur is een afbeelding van een persoon met een uitgesproken komisch effect, dat wordt bereikt door de proporties van het menselijk lichaam opzettelijk te verkleinen, vergroten of vervormen. Het is erg moeilijk om een karikatuur van hoge kwaliteit te tekenen. Immers, ondanks de opzettelijke kunstmatigheid van de gelaatstrekken en het lichaam, moet het beeld "levend" zijn. Dit kan meestal worden bereikt door professionele kunstenaars. Als je geen kunst hebt gestudeerd, maar een passie hebt voor het maken van een portret-karikatuur, dan kan een foto-editor Photoshop je helpen.

Stap 2

Voer het programma uit. Laad de afbeelding (Fig. 1).

Stap 3

Als je er een karikatuur in wilt maken, dan moet je een aantal eenvoudige functies onder de knie krijgen. De eerste functie is "Plastic". Klik op "Filters" - "Plastic" (Fig. 2). Wacht een paar seconden totdat uw afbeelding in een speciaal venster is geladen. Nadat u de penseelgrootte hebt aangepast, vervormt u uw afbeelding zoals oorspronkelijk bedoeld.

Stap 4

U kunt uw ogen, neus, lippen, oren, enz. vergroten. Als je wilt benadrukken dat een persoon te slim is, vergroot dan zijn hoofd (vooral het bovenste deel ervan - het hersengebied). Als het belangrijkste kenmerk van de afgebeelde ironie is, laat hem dan van oor tot oor glimlachen (Fig. 3).

Stap 5

Als een persoon constant geïrriteerd en boos is, kun je zijn wenkbrauwen met een wig op zijn voorhoofd brengen, de hoeken van zijn lippen naar beneden laten zakken, zijn ogen een beetje samenknijpen. De typische grimas van de eeuwig geërgerde tiran is klaar!

Stap 6

Je kunt ook het hele beeld vervormen. Ga naar het menu "Afbeelding", item "Canvasformaat". Als u de afbeelding in de breedte wilt uitrekken, verhoogt u in het veld "breedte" de beginwaarde met 5-8 cm, indien in hoogte - de procedure is hetzelfde, alleen het variabele veld is "lengte" (Fig. 4).

Stap 7

Selecteer vervolgens de gewenste afbeelding (de tool "Rechthoekig selectiekader") en klik op "kopiëren naar een nieuwe laag".

Stap 8

Werk vervolgens met de geselecteerde laag (gereedschap Verplaatsen). Druk op Ctrl + T en rek de tekening uit tot de gewenste grootte.

Aanbevolen: