Hoe Het Moederbord Te Veranderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Moederbord Te Veranderen?
Hoe Het Moederbord Te Veranderen?

Video: Hoe Het Moederbord Te Veranderen?

Video: Hoe Het Moederbord Te Veranderen?
Video: Upgraden het moederbord vervangen 2024, Maart
Anonim

Het moederbord is de ruggengraat van de computer en als het faalt, crasht de machine. Het komt voor dat het bord niet kan worden gerepareerd of dat de kosten gelijk zijn aan het kopen van een nieuwe. In dit geval kunt u het oude moederbord zelfstandig door een nieuw vervangen.

onderdeel van moederbord
onderdeel van moederbord

instructies:

Stap 1

Koppel eerst alle draden los van de systeemeenheid, inclusief de voedingskabel. Inspecteer nu de systeemeenheid om te begrijpen hoe deze is gedemonteerd, want met alle verschillende moderne systeemeenheden is het onmogelijk om van tevoren een specifiek montagesysteem te voorspellen. De meeste systeemeenheden kunnen worden gedemonteerd door een paar schroeven op de achterkant los te draaien. Sommige systeemeenheden zijn in plaats van schroeven uitgerust met speciale vergrendelingen en om de systeemeenheid te demonteren, hoeft u niets los te schroeven. Hoe dan ook, u moet beide zijpanelen verwijderen om volledige toegang tot de binnenkant van de computer te krijgen.

Stap 2

Nadat de afdekkingen zijn verwijderd, zult u, afhankelijk van de grootte van uw systeemeenheid, begrijpen of het nodig is om het optische station en de harde schijf te verwijderen. Dus als het blok groot genoeg is, zal het moederbord hoogstwaarschijnlijk worden uitgetrokken zonder de harde schijf en het optische station te verwijderen, en als de systeemeenheid compact is, kunnen deze acties niet worden vermeden. Stel dat uw zaak moeilijk is en dat u aanvullende stappen moet ondernemen. Gebruik in dit geval een schroevendraaier om de schroeven te verwijderen waarmee de harde schijf, het optische station en eventueel het diskettestation, indien beschikbaar, zijn bevestigd. De kabels en draden waarmee ze op het moederbord zijn aangesloten, moeten worden losgekoppeld van de zijkant van het moederbord, waarbij u de plaats van contact noteert.

Stap 3

Nu moet u de voeding loskoppelen van het moederbord en na het losdraaien van de schroeven waarmee de voeding is bevestigd, deze uit de systeembehuizing verwijderen. Voordat u volledige toegang tot het bord kunt krijgen, moet u alle schroeven aan de achterkant van de systeemeenheid losdraaien waarmee de videokaart, geluidskaart, netwerkkaart en andere apparaten zijn bevestigd, waarvan de bevestigingen zich aan de achterkant van het systeem bevinden eenheid. Nu voorkomen slechts een paar schroeven of vergrendelingen dat het moederbord kan worden verwijderd, waarmee het aan de behuizing van de systeemeenheid wordt bevestigd. Zoek de bevestigingsplaatsen en koppel het bord los van de behuizing.

Stap 4

De voorlaatste stap blijft - om de koeler, processor en RAM-sticks los te koppelen van het moederbord. De koeler wordt meestal vastgemaakt met vergrendelingen en het zal niet moeilijk zijn om hem te verwijderen. Onder de koeler bevindt zich een processor, die met een speciale houder op het moederbord is bevestigd. Verwijder de processor en leg deze opzij. Het enige dat overblijft is om de RAM-strips te verwijderen en het moederbord kan naar de rust worden gestuurd. Om een nieuw bord te installeren, volstaat het om de hele reeks in omgekeerde volgorde te volgen - het zal niet moeilijk zijn als het je lukt om dit punt te bereiken.

Aanbevolen: