Hoe RAM Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe RAM Te Wissen
Hoe RAM Te Wissen

Video: Hoe RAM Te Wissen

Video: Hoe RAM Te Wissen
Video: How to Clear Memory and Boost RAM on Windows 10 | 2020 2024, Mei
Anonim

Bijna elke pc-gebruiker merkte dat na het opnieuw installeren van het besturingssysteem de prestaties van de computer aanzienlijk verbeterden: de laadsnelheid van applicaties, programma's en verschillende hulpprogramma's werd versneld. Maar na verloop van tijd komt alles terug - dit komt door het feit dat het RAM-geheugen geleidelijk verstopt raakt en er onvoldoende vrije ruimte is voor comfortabel werken op de computer. Dit is de reden waarom RAM van tijd tot tijd moet worden schoongemaakt. Om RAM vrij te maken en uw computer te versnellen, moet u deze stappen volgen.

Hoe RAM te wissen
Hoe RAM te wissen

instructies:

Stap 1

Het komt voor dat sommige programma's te veel computerbronnen in beslag nemen, zelfs nadat u ze hebt uitgeschakeld. Als deze situatie eenmalig is, kunt u de computer eenvoudig opnieuw opstarten en maakt u het RAM-geheugen volledig leeg. Dit slecht functioneren van applicaties wordt voornamelijk veroorzaakt door optimalisatie van de programmacode van slechte kwaliteit, daarom is het het beste om het gebruik van dergelijke programma's indien mogelijk te vermijden. Meestal worden deze problemen veroorzaakt door computerspellen.

Stap 2

Als RAM altijd wordt geladen, moet u eerst kijken welke processen het zoveel mogelijk laden. Om dit te doen, moet u de taakbeheerder openen. Dit kan worden gedaan door op een specifieke toetscombinatie te drukken (Ctrl-Alt-Delete) of door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken en vervolgens het juiste item te selecteren. Als u naar het tabblad "Processen" gaat, ziet u een lijst met de workflows en hoeveel ruimte ze in beslag nemen. Om een onnodig programma uit te schakelen, moet u het eerst selecteren en vervolgens op de knop "Proces beëindigen" klikken. Onthoud dat sommige programma's nodig zijn om de computer goed te laten werken, dus kijk voordat u een proces beëindigt, wat het doet.

Stap 3

Om elke keer dat u uw computer opstart te voorkomen dat u toepassingen opstart, moet u het programma Msconfig uitvoeren. Het is vrij eenvoudig om dit te doen: druk eerst op de Win-R-toetscombinatie en voer vervolgens in de opdrachtregel die wordt geopend msconfig in. Ga in het venster dat verschijnt naar het gedeelte "Opstarten". Een nieuwe lijst toont alle programma's die met de computer starten. Selecteer degene die u niet nodig hebt en verwijder ze vervolgens uit de lijst door de selectievakjes ernaast uit te schakelen.

Aanbevolen: