Een Printer Repareren

Inhoudsopgave:

Een Printer Repareren
Een Printer Repareren

Video: Een Printer Repareren

Video: Een Printer Repareren
Video: Printer repareren 2024, Mei
Anonim

Informatie over geïnstalleerde printers bevindt zich in een speciale systeemmap. Als u per ongeluk de gewenste printer verwijdert, kunt u een van de beschikbare methoden gebruiken om deze te herstellen.

Een printer repareren
Een printer repareren

instructies:

Stap 1

Als u per ongeluk een printer uit de map Printers en faxapparaten hebt verwijderd, kunt u deze snel en eenvoudig herstellen. Om dit te doen, hoeft u alleen het apparaat opnieuw op de computer aan te sluiten en te wachten tot het door het systeem wordt gedetecteerd. Aangezien de benodigde stuurprogramma's en services voor de printer al zijn geïnstalleerd, hoeft u alleen maar te wachten tot de automatische installatie van het apparaat is voltooid, waarna het opnieuw verschijnt in de map Printers en faxapparaten.

Stap 2

Als er geen verandering in het systeem is nadat u de printer hebt aangesloten, probeer deze dan handmatig te installeren. Open hiervoor de map "Printers en faxapparaten" in het menu "Start" en selecteer "Wizard Printer toevoegen". Volg de instructies op het systeem om het installatieproces te voltooien.

Stap 3

Een vrij algemeen geval is het verwijderen van de printer vanwege een systeemstoring of het formatteren van de harde schijf. In dit geval moet u, naast het aansluiten van de printer op de computer, stuurprogramma's voorbereiden en speciale programma's van de fabrikant installeren, zonder welke de printer niet door het systeem wordt gedetecteerd. Als u geen installatieschijf met de juiste services hebt, voert u de printerinstallatie uit met de optie "Automatisch zoeken naar stuurprogramma's". Het systeem zal ze proberen te vinden op uw harde schijf of op internet.

Stap 4

Als u de juiste stuurprogramma's niet automatisch kunt vinden, download deze dan zelf van internet, bijvoorbeeld van de website van de printerfabrikant. Herhaal het proces van het installeren van het apparaat via de toepassing "Wizard Printer toevoegen", maar deze keer met de optie "Specificeer het pad naar stuurprogramma's handmatig" en selecteer de stuurprogramma's die op de computer of externe media zijn opgeslagen.

Stap 5

Gebruik de systeemherstelservice in de hulpprogramma's. Navigeer ernaar via het menu Start. Selecteer tijdens het systeemherstelproces het gewenste controlepunt (voordat de printer werd verwijderd) en start de bewerking. Nadat het systeem opnieuw is opgestart, verschijnt de verwijderde printer opnieuw in de map Printers en faxapparaten, tenzij het systeem ernstig is beschadigd door een crash.

Aanbevolen: