Hoe De Database Over Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Database Over Te Zetten
Hoe De Database Over Te Zetten

Video: Hoe De Database Over Te Zetten

Video: Hoe De Database Over Te Zetten
Video: Database Tutorial for Beginners 2024, Mei
Anonim

Veel site-ontwikkelaars worden soms geconfronteerd met het probleem van het overzetten van hun databases in verband met de overgang naar een nieuwe hosting. Dit is nodig om belangrijke gegevens die in de tabellen zijn opgeslagen niet te verliezen en om de lijsten met gebruikers te bewaren zodat ze zich niet opnieuw hoeven te registreren. Om de bewerking uit te voeren, hoeft u geen speciale kennis van MySQL te hebben, soms is het voldoende om slechts een beetje ervaring te hebben met het phpMyAdmin-paneel.

Hoe de database over te zetten
Hoe de database over te zetten

instructies:

Stap 1

Open beide hostingaccounts en ga via het administratiepaneel naar het configuratiescherm van de phpMyAdmin-database.

Stap 2

Eerst moet u gegevens van de oude hosting exporteren. Om dit te doen, selecteert u de database die u moet exporteren in het linkerdeel van het configuratiescherm. Selecteer Exporteren in het bovenste navigatiemenu. Let op de codering die wordt weergegeven in de kolom "Vergelijking" van de tabel.

Stap 3

Vink de vakjes aan de linkerkant van het venster tegenover de naam van elke tafel aan. De export kan het beste als tekst worden gedaan, dus selecteer ANSI in de kolom "exportcompatibiliteit". Zorg ervoor dat u het vakje naast 'Verzenden' aanvinkt. Selecteer naar eigen goeddunken het type compressie. Selecteer "SQL" aan de linkerkant van het venster.

Stap 4

Ga naar phpMyadmin van het nieuwe account en maak een nieuwe lege database aan met de gewenste naam. Selecteer in het bovenste deelvenster het menu "Structuur" en verwijder alle tabellen die u eerder hebt gemaakt.

Stap 5

Voer vervolgens de import uit. Selecteer de codering die is opgegeven in de oude database (kolom "Vergelijking"). Vink het vakje aan naast "Sta toe dat het script het importproces verbreekt …". Selecteer "SQL" als het importbestandsformaat en selecteer "ANSI" voor de compatibiliteitsopties.

Stap 6

De tijd om de database over te zetten hangt rechtstreeks af van de snelheid van uw verbinding, hoewel het proces meestal niet meer dan 2-3 minuten duurt. Als er tijdens het importproces een fout optreedt, moet u deze vertalen, het probleem oplossen en proberen de overdracht vanaf het begin uit te voeren. Verwijder na mislukte pogingen alleen tabellen op het nieuwe account. Als de overdracht mislukt, experimenteer dan gerust met de instellingen. De set parameters hangt af van de instellingen van elke MySQL-server.

Aanbevolen: