Hoe Website-hosting Over Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Website-hosting Over Te Zetten
Hoe Website-hosting Over Te Zetten

Video: Hoe Website-hosting Over Te Zetten

Video: Hoe Website-hosting Over Te Zetten
Video: How to move WordPress from LOCAL server TO LIVE website (move WordPress site to new web host) - 2020 2024, Mei
Anonim

Het verhuizen van een site naar een andere hosting kan worden vergeleken met verhuizen naar een nieuw appartement. Je moet eerst je spullen (data) inpakken, verhuizen naar een andere locatie (nieuwe hosting), uitpakken en op de juiste plekken zetten (bestanden uitpakken en configureren).

Hoe website-hosting over te zetten
Hoe website-hosting over te zetten

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier is om technische ondersteuning te vragen om u te helpen met de verhuizing. Veel bedrijven bieden een vergelijkbare service en kunnen bovendien enige korting geven als u van concurrenten naar hen overstapt. In dit geval moet u uw gebruikersnaam en wachtwoord van de oude hosting opgeven, evenals de nodige gegevens met betrekking tot de databases.

Stap 2

Wijzig DNS-server. Het laat websitebezoekers zien op welk IP uw bron zich bevindt. In dit opzicht is het wijzigen van de DNS een topprioriteit. Om dit te doen, moet u naar de site van de nieuwe hosting gaan, het adres van uw DNS-server opzoeken, vervolgens naar het configuratiescherm van de domeinregistrar gaan en de gegevens wijzigen. In de regel moet u 2 DNS-servers specificeren. In sommige gevallen stuurt de hosting deze gegevens naar de mail, in sommige gevallen geeft het direct aan wanneer het tarief is gekoppeld.

Stap 3

Vervolgens moet u de sitebestanden overbrengen. Het is het beste om ze van tevoren te archiveren (als het configuratiescherm van de hosting dit toestaat) en ze vervolgens te downloaden. Een FTP-client (zoals FileZilla of FAR) is vereist om te downloaden. In sommige gevallen kan de functie van een dergelijke client worden uitgevoerd door een browser (het hangt allemaal af van het hostingcontrolepaneel). Onderbreek de downloadbewerking niet, aangezien de afwezigheid van zelfs een klein bestand de werking van de bron aanzienlijk kan beïnvloeden.

Stap 4

Dan moet je de database downloaden. Als uw bron werkt zonder zijn ondersteuning, kunt u deze stap overslaan. Ga naar je hosting controlepaneel en importeer de oude database. Als je het phpMyAdmin-pakket op je hosting hebt geïnstalleerd, dan kun je je werk aanzienlijk vergemakkelijken door de database vooraf te archiveren. Het feit is dat veel databases veel wegen, en met het archief kun je hun grootte tienvoudig comprimeren.

Stap 5

Ga naar je nieuwe hostingcontrolepaneel en zoek de gegevens voor het FTP-protocol. Als er een "bestandsbeheerder" is, selecteert u deze. Upload uw sitebestanden (vergeet niet te unzippen indien nodig). Ga vervolgens naar uw databasebeheersysteem en exporteer. In sommige panelen zal het systeem de database zelf uitpakken. Als een dergelijke functie niet bestaat, moet u deze zelf doen.

Stap 6

Na een tijdje worden DNS-servers toegewezen aan uw domein en komt de site beschikbaar. Controleer de prestaties: of alle pagina's zijn geopend, of het ontwerp is verplaatst, of het admin-paneel normaal werkt. Als je problemen hebt, controleer dan de bestanden. Misschien is er iets niet volledig gekopieerd of is er een fout opgetreden.

Aanbevolen: