Hoe Een Win-server Te Verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Win-server Te Verhogen
Hoe Een Win-server Te Verhogen

Video: Hoe Een Win-server Te Verhogen

Video: Hoe Een Win-server Te Verhogen
Video: Windows Internet Naming Service (WINS) Overview 2024, Mei
Anonim

WINS-servers (Windows Internet Name Service) zijn ontworpen om IP-adressen dynamisch toe te wijzen aan computernamen (NetBIOS-namen). Hierdoor kunnen gebruikers hun naam gebruiken in plaats van computeradressen om toegang te krijgen tot bronnen.

Hoe een win-server te verhogen
Hoe een win-server te verhogen

Het is nodig

  • - een computer;
  • - vaardigheden op het gebied van systeembeheer.

instructies:

Stap 1

Controleer het volgende voordat u de Wins-server installeert. De eerste is om uw besturingssysteem correct te configureren. De installatie van deze server is optimaal op Windows Server, controleer of de services correct zijn geconfigureerd om optimale prestaties en veiligheid te garanderen.

Stap 2

Bekijk het met behulp van de tabel op https://technet.microsoft.com/ru-ru/library/cc785922(WS.10).aspx. Bepaal het aantal en de locatie van de servers die u wilt installeren. U moet uw computer ook een statisch IP-adres hebben om de Wins-server te configureren.

Stap 3

Zorg ervoor dat al uw harde schijven NTFS-geformatteerd zijn. Het gebruik van FAT32 is niet veilig, er is geen ondersteuning voor het comprimeren van bestanden, het versleutelen van bestanden en het instellen van bestandsrechten. Schakel Windows Firewall in voordat u Wins configureert. U moet ook de "Security Configuration Wizard" installeren en activeren.

Stap 4

Voer de wizard Serverconfiguratie uit door naar het programma "Deze server beheren" ("Start" - "Configuratiescherm" - "Administratieve hulpprogramma's") te gaan en de opdracht "Rol toevoegen of verwijderen" te selecteren. Selecteer op het tabblad Serverrol de optie Wins-server, klik op de knop Volgende om door te gaan met de installatie van Wins.

Stap 5

Ga naar het tabblad Overzicht geselecteerde opties en selecteer de gewenste opties. Klik volgende. Wacht tot de installatie is voltooid, dan verschijnt het venster "Deze server is nu Wins". Klik op de link Details bekijken om de wijzigingen te bekijken die door de wizard zijn aangebracht. Klik vervolgens op "Voltooien".

Stap 6

Werk vervolgens het systeem bij. Stel het pad naar de serverdatabase in, selecteer hiervoor het menu Actie, de opdracht Eigenschappen, ga naar het tabblad Geavanceerd en voer het gewenste adres in bij de optie Databasepad. De configuratie van de Wins-server is voltooid.

Aanbevolen: