Een Proxy Instellen

Inhoudsopgave:

Een Proxy Instellen
Een Proxy Instellen

Video: Een Proxy Instellen

Video: Een Proxy Instellen
Video: Proxy instellen tutorial 2024, Mei
Anonim

Proxy-adressen worden gebruikt om via elke server of computer toegang tot internet te krijgen. Meestal worden ze gebruikt om internettoegang binnen een lokaal netwerk te configureren of om het eigenlijke IP-adres te verbergen.

Een proxy instellen
Een proxy instellen

instructies:

Stap 1

Als u een proxyserver voor de browser moet configureren, zoek dan eerst de waarden van de werkende servers. Volg deze stappen als u de FireFox-browser gebruikt. Voer het programma uit en open de instellingen. Ga naar het tabblad "Geavanceerd".

Stap 2

Open het menu "Netwerk". Klik in het item "Internetverbinding" op de knop "Configureren". Activeer de optie "Handmatige proxyserviceconfiguratie". Schrijf zelf de waarden van de proxyservers en hun poorten op. Klik op de knop "OK" en start de applicatie opnieuw.

Stap 3

Als u de Opera-browser gebruikt, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl en F12. Ga in het menu dat wordt geopend naar het tabblad "Geavanceerd". Open het menu Netwerk en klik op de knop Proxyservers. Markeer de optie "proxyservers handmatig configureren". Stel de waarden van de vereiste servers in. Sla de instellingen op.

Stap 4

Als u internettoegang via een proxyserver binnen de hele computer moet configureren, opent u de lijst met netwerkverbindingen. Selecteer het lokale netwerk waarmee deze computer is verbonden met de server. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer "Eigenschappen".

Stap 5

Selecteer in het menu dat wordt geopend de regel "Internet Protocol TCP / IP" en klik op de knop "Eigenschappen". Vink het vakje aan naast Het volgende IP-adres gebruiken. Vul het veld "IP-adres" in zodat de eerste drie segmenten overeenkomen met het serveradres en het vierde niet identiek is aan andere computers op het lokale netwerk.

Stap 6

Schrijf nu in het veld "Default gateway" het adres van de proxyserver. In dit geval hoeft u de poort niet te registreren. Vul het veld Voorkeurs-DNS-server op dezelfde manier in. Als u meerdere proxyservers heeft, kunt u in het veld "Alternatieve DNS-server" het adres van een andere server registreren. Sla de instellingen voor deze netwerkadapter op.

Aanbevolen: