Een Netwerkprinter Instellen

Inhoudsopgave:

Een Netwerkprinter Instellen
Een Netwerkprinter Instellen

Video: Een Netwerkprinter Instellen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: video instuctie instellen netwerk printer windows7 2023, Januari-
Anonim

Laten we zeggen dat er een klein kantoor is en meerdere computers zijn aangesloten op het lokale netwerk, er is geen server, maar er is één printer voor het hele kantoor. Nu is het de taak om ervoor te zorgen dat alle computers toegang hebben tot de printer, dat wil zeggen dat ze er doorheen kunnen printen. Dit betekent dat we een netwerkprinter moeten installeren en configureren. Er zijn drie manieren om de taak te volbrengen.

Een netwerkprinter instellen
Een netwerkprinter instellen

instructies:

Stap 1

Sluit de printer aan op een computer op het netwerk en deel. De gemakkelijkste manier, maar het heeft een belangrijk nadeel: als de computer waarop onze printer is aangesloten niet werkt, kunnen andere computers er niet doorheen printen. En als de pc ook uitvalt, moet u de stuurprogramma's opnieuw configureren en opnieuw installeren, die tegen die tijd mogelijk al verloren zijn gegaan.

Stap 2

Verbind de printer via de printserver met het netwerk. In dit geval hoeft de printer maar één keer te worden geconfigureerd. Het verschijnt in de printserver als een apart knooppunt. Elke computer zal onafhankelijk printen.

Stap 3

Als uw netwerkprinter een ingebouwde printserver heeft, kunt u deze op dezelfde manier configureren als in geval nummer twee. U hoeft alleen de printer zelf te configureren en niet een afzonderlijk apparaat.

Stap 4

Laten we aannemen dat de printer al is aangesloten op een van de pc's. Het besturingssysteem wordt beschouwd als Windows XP. Laten we beginnen met het instellen van delen. Ga eerst naar het "Configuratiescherm" en klik daar in het item "Printers en faxapparaten" op het PCM-pictogram van de geïnstalleerde printer. Selecteer het item "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Laten we nu overschakelen naar het tabblad "Toegang" en op de knop "De printer delen" klikken. Geef de printer een naam en klik op OK. Er moet een pictogram van een vasthoudende hand op het printerpictogram verschijnen. Dit betekent dat de printerconfiguratie is gelukt.

Stap 5

Nu verbinden we de printer met andere pc's en configureren deze. In "Printers en faxapparaten" moeten we de printerverbindingswizard starten en de wizard instrueren om de printer te installeren.

Stap 6

Selecteer vervolgens het overzicht van printers - het systeem gaat er zelf naar op zoek. Als de benodigde netwerkprinter niet door het systeem is gevonden, zullen we deze handmatig aansluiten. In de naam van de printer moeten we invoeren: \ Computernaam \ Printernaam (de eerste is de naam van de computer, de tweede is de naam van de printer). U kunt het IP-adres van de computer opgeven in plaats van de naam. Vervolgens worden de stuurprogramma's geïnstalleerd en voltooit de wizard de installatie door u te vragen een testpagina (testpagina) af te drukken.

Stap 7

In het geval van een verbinding via een printserver zijn de acties hetzelfde, alleen in de wizard moeten we het laatste item selecteren en het pad naar de printer invoeren. Een set met een netwerkprinter of een printserver kan speciale extra programma's bevatten die ook kunnen worden gebruikt.

Populair per onderwerp