Wi-fi Uitvoeren

Inhoudsopgave:

Wi-fi Uitvoeren
Wi-fi Uitvoeren

Video: Wi-fi Uitvoeren

Video: Wi-fi Uitvoeren
Video: Обзор бесплатного WiFi анализатора AirScout Live под Android. Проверка WiFi сети своими руками! 2024, Mei
Anonim

Veel gebruikers hebben het thuis al erg handig gevonden om draadloos te internetten. U kunt de diensten van een provider gebruiken om een draadloos toegangspunt aan te sluiten, of u kunt zo'n netwerk zelf maken en configureren.

Wi-fi uitvoeren
Wi-fi uitvoeren

Het is nodig

  • - Wifi router;
  • - netwerkkabels.

instructies:

Stap 1

Om dit proces uit te voeren, moet u een Wi-Fi-router (router) aanschaffen. Je moet niet naar de winkel rennen en de eerste uitrusting kopen die je ziet. Zoek eerst uit welke router je nodig hebt.

Stap 2

Bestudeer hiervoor de kenmerken van de draadloze adapters van netbooks, laptops en andere apparaten die op de wifi-router zijn aangesloten. Als je geen instructies voor deze apparaten hebt, bezoek dan de officiële website van de fabrikant van je apparatuur. Ontdek de soorten netwerken en de beveiligingsprotocollen waarmee ze werken.

Stap 3

Koop een wifi-router die overeenkomt met de specificaties van je draadloze adapters. Sluit het gekochte apparaat aan op het lichtnet en zet het aan.

Stap 4

Sluit de internetverbinding (DSL, WAN) aan op de internetverbinding. Met de Ethernet (WAN)-poort sluit je op zijn beurt de netwerkkaart van een laptop of desktopcomputer aan met een netwerkkabel.

Stap 5

Open de browser op het apparaat dat is verbonden met de wifi-router. Voer het IP-adres van dit apparaat in de adresbalk in. Als u het oorspronkelijke IP-adres van de router niet weet, raadpleeg dan de gebruikershandleiding van die apparatuur.

Stap 6

Het hoofdmenu van de wifi-instellingen van de router verschijnt op het display. Ga naar het menu "Internetinstellingen". Stel de vereiste parameters in voor de items die uw provider aanbeveelt om in te vullen. Sla de instellingen op.

Stap 7

Open het menu Draadloze instellingen. Creëer een nieuw draadloos toegangspunt met de gewenste beveiligings- en radiotransmissietypes. Sla de instellingen op en start de wifi-router opnieuw op.

Stap 8

Koppel de kabel los van de Ethernet-poort. Controleer op een draadloze hotspot en internetverbinding.

Aanbevolen: