Apache Starten

Inhoudsopgave:

Apache Starten
Apache Starten

Video: Apache Starten

Video: Apache Starten
Video: Установка Apache на Windows. Настройка Apache Windows 2024, Mei
Anonim

Apache HTTP Server is een gratis webserver, het is platformonafhankelijk en heeft ondersteuning voor besturingssystemen zoals Linux, Mac OS, Windows, BSD.

Apache starten
Apache starten

Het is nodig

een computer met internettoegang

instructies:

Stap 1

Volg deze link https://apache.rinet.ru/dist/httpd/binaries/win32/ en download de distributie om de Apache-server te installeren. Voer het installatiebestand van de Apache-webserver uit, er verschijnt een venster met een licentieovereenkomst op het scherm, accepteer het door het bijbehorende vakje aan te vinken, ga naar het volgende venster

Stap 2

Voer vervolgens de serverinformatie in: serverdomeinnaam, e-mailadres van de beheerder, servernaam. Als u de server op een lokale computer installeert, gebruik dan localhost als de namen voor de server, selecteer het poortnummer onderaan het venster. De server accepteert verzoeken op deze poort, stel de waarde in op 80 of 8080, om door te gaan met het starten van de Apache-server, klik op Volgende.

Stap 3

Kies hoe u uw Apache-server wilt installeren: standaard of aangepast. Selecteer vervolgens in het volgende venster de map waarin u de server gaat installeren. Vervolgens verschijnt er een bericht waarin staat dat het klaar is om te installeren.

Stap 4

Klik op de knop Installeren, de serverbestanden worden gekopieerd en vervolgens automatisch gestart. Typ vervolgens in het browservenster https:// localhost / of https://127.0.0.1/, de serverpagina wordt geopend

Stap 5

Gebruik het hulpprogramma ApacheMonitor om de server te beheren, te starten en te stoppen, of gebruik de Windows Management Console. Voer de commando's "Start" - "Instellingen" - "Configuratiescherm" - "Administrative Tools" - "Services" uit, selecteer in het venster dat verschijnt Apache2, roep het contextmenu op om de service te starten, te stoppen of opnieuw op te starten.

Stap 6

Selecteer vervolgens het item "Eigenschappen" in het contextmenu, selecteer in de vervolgkeuzelijst "Opstarttype" het item "Auto", in dit geval wordt de service automatisch gestart wanneer het systeem start. U kunt de server ook als volgt toevoegen om automatisch te starten: open het bestand /etc/rc.conf uit de map met de geïnstalleerde server, voeg de tekst apache_enable = "YES" toe aan de laatste regel.

Aanbevolen: