Kies Je Voor Gratis Hosting?

Kies Je Voor Gratis Hosting?
Kies Je Voor Gratis Hosting?

Video: Kies Je Voor Gratis Hosting?

Video: Kies Je Voor Gratis Hosting?
Video: Free Premium CPanel Hosting 2024, Mei
Anonim

We weten allemaal dat gratis kaas alleen in een muizenval zit, dus wanneer een hostingbedrijf de toekomstige eigenaar van een website aanbiedt om gratis hosting te gebruiken, heeft hij een ambivalent gevoel - aan de ene kant de vreugde om te krijgen wat je nodig hebt gratis, aan de andere kant alertheid. Dus is gratis hosting het waard?

Kies je voor gratis hosting?
Kies je voor gratis hosting?

Het is duidelijk dat er geen echt gratis hosting zal zijn. Een bedrijf dat gratis hosting aanbiedt, zou iets moeten verdienen en hoogstwaarschijnlijk zal het reclame zijn, extra betaalde diensten of een combinatie van de eerste en de tweede. Dus gratis hosting kan niet zo worden genoemd in de letterlijke zin van het woord; een nauwkeuriger uitdrukking zou "voorwaardelijk gratis hosting" zijn.

Dat wil zeggen, als u een dergelijke hosting kiest om uw site te hosten, zult u de aanwezigheid van advertenties van derden moeten doorstaan. En het is geen feit dat het niet genoeg zal zijn, dus als je kiest voor gratis hosting, dan is er maar één waar er een of twee kleine nette banners zullen zijn die niet de hele pagina van de site zullen beslaan.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de mogelijkheden van gratis hosting minder zijn dan betaald, dat wil zeggen dat als de site alleen in HTML is gemaakt, alles goed zal werken. Maar als je php-ondersteuning nodig hebt, is die er misschien niet en is het misschien ook niet mogelijk om databases aan te maken, wat bijvoorbeeld nodig is voor de werking van webwinkels (en niet alleen).

Een ander nadeel van gratis hosting is de zeer beperkte ruimte voor het hosten van sitebestanden. Natuurlijk kunt u in de beginfase bestandswisselaars gebruiken, maar zoals de praktijk laat zien, als een site is gemaakt voor een lange levensduur en succesvolle promotie, zijn dergelijke methoden niet erg handig. Voor commerciële sites is het dus zeker beter om hosters te kiezen die flexibele tariefplannen aanbieden, waarvan de opties aan die van u kunnen worden toegevoegd. Maar als de site een startpagina blijft (een pagina over jezelf, je beroep, je hobby, enz.), dan zou gratis hosting een redelijk redelijke keuze zijn.

Aanbevolen: