Routering Verwijderen

Inhoudsopgave:

Routering Verwijderen
Routering Verwijderen

Video: Routering Verwijderen

Video: Routering Verwijderen
Video: The Router Bits - Preventing Tear Out 2024, April
Anonim

Om moderne lokale netwerken op te zetten, hoeft u alleen maar te weten hoe u met routers omgaat. Soms moet je de bestaande instellingen drastisch wijzigen bij het toevoegen van nieuwe apparaten.

Routering verwijderen
Routering verwijderen

Noodzakelijk

router, netwerkkabel

instructies:

Stap 1

Als u al een kant-en-klaar werkend lokaal netwerk met de opgegeven parameters hebt en u nieuwe apparatuur moet aansluiten die niet voldoet aan de kenmerken van de router, wijzigt u de apparaatparameters. Log in op de webinterface van de apparatuur.

Stap 2

Start hiervoor een browser op een van de computers die op de router zijn aangesloten en vul de adresregel in met het IP-adres van de apparatuur. Hoogstwaarschijnlijk vereist dit dat niet het standaardadres van de router wordt opgegeven, maar het IP-adres dat momenteel wordt gebruikt.

Stap 3

Zodat na het wijzigen van de instellingen de router zijn functies efficiënt blijft uitvoeren, is het beter om belangrijke parameters niet te wijzigen. Schakel de DHCP-functie in als deze is uitgeschakeld. Deze bewerking bespaart tijd bij het instellen van vaste computers en laptops die op het apparaat worden aangesloten.

Stap 4

Als u verbinding moet maken met nieuwe laptops die draadloze adapters hebben die niet kunnen werken met uw bestaande netwerk, opent u het menu Wireless Setup. Als u de bestaande instellingen voor de coderings- en signaleringsprotocollen wijzigt, bijvoorbeeld van 802.11g naar 802.11n en WPA-PSK naar WPA2-PSK, is de kans groot dat laptops die eerder op de router waren aangesloten, geen verbinding meer maken met de internetten.

Stap 5

In deze situatie is het beter om als volgt te werk te gaan: stel gemengde parametertypes in. Bij veel routers kunt u de volgende functies inschakelen: 802.11b / g / n gemengd en WPA / WPA2-PSK gemengd. Profiteer van deze mogelijkheid om verschillende soorten apparaten aan te sluiten.

Stap 6

Als je een router hebt gekocht die eerder op een ander netwerk is gebruikt, raden we je aan de instellingen volledig te verwijderen. Om dit te doen, drukt u op de Reset-knop op de behuizing van het apparaat en houdt u deze 5-10 seconden in deze positie. Voer deze bewerking uit met het apparaat uitgeschakeld.

Aanbevolen: