Is Het Mogelijk Om Windows 10 Te Updaten?

Inhoudsopgave:

Is Het Mogelijk Om Windows 10 Te Updaten?
Is Het Mogelijk Om Windows 10 Te Updaten?

Video: Is Het Mogelijk Om Windows 10 Te Updaten?

Video: Is Het Mogelijk Om Windows 10 Te Updaten?
Video: How To Update Your Windows 10 Laptop Computer - Update Drivers - Process Updates - Shown On An HP 2024, Mei
Anonim

Microsoft heeft de gratis Windows 10-upgrade op 29 juli 2016 verwijderd, wat betekent dat er $ 119 zal zijn om te upgraden naar Windows 10 Home. Als u zich echter afvraagt of het überhaupt nodig is om het besturingssysteem bij te werken, moet u alle voor- en nadelen overwegen.

Is het mogelijk om Windows 10 te updaten?
Is het mogelijk om Windows 10 te updaten?

Hoe activeer ik Windows 10?

Om te upgraden naar Windows 10, moet u naar de officiële website gaan en op de knop "Nu bijwerken" klikken. Vervolgens moet je het activeren. Dit vereist:

  • Open het gedeelte "Opties" in het menu "Start";
  • Klik op het pictogram "Updates en beveiliging";
  • Selecteer het tabblad "Activering" aan de linkerkant van het venster;
  • Klik op de knop "Activeren".
Beeld
Beeld

Voordelen van upgraden naar Windows 10

Ten eerste hebben de ontwikkelaars, die de kritiek op de "Internet Explorer" -browser, die niet geoptimaliseerd was en zo langzaam mogelijk werkte, geaccepteerd hadden, deze vervangen door de nieuwe "Microsoft Edge", waarin deze problemen waren opgelost. Ook in "Microsoft Edge", als er een stylus is, kan de gebruiker direct op de webpagina aantekeningen of tekeningen maken.

Beeld
Beeld

Het nieuwe Windows 10 heeft de cloudservice "OneDrive" toegevoegd en de mogelijkheid om een extra desktop te creëren. Voor videobloggers hebben we de functie toegevoegd om video van het scherm op te nemen tijdens het spelen, ingebouwd in de Xbox-app.

Beeld
Beeld

Microsoft Corporation heeft de interface in veel opzichten bijgewerkt, de "Start"-knop is een paneelknop geworden, nog mooier en aangenamer. Nieuwe achtergronden en "gordijnen" die verschijnen na het verlaten van de slaapmodus zijn toegevoegd. Voor de definitieve overgang vanuit de slaapstand hoeven ze alleen maar omhoog te worden getrokken.

Nadelen van upgraden naar Windows 10

Windows 10 heeft de neiging langzamer te worden. Wanneer u een computer of laptop start, laadt het besturingssysteem langzaam en lang alle snelkoppelingen en verschijnt de cursor pas na 4-5 seconden op het scherm.

De standaard spellen onder de namen "Mijnenveger", "Siliter", "Harten" zijn verwijderd. In plaats daarvan zullen er moderne games zijn die kunnen worden gedownload van de "Microsoft Store". Het probleem is dat moderne tegenhangers hogere prestaties vereisen en meer elektriciteit verbruiken. OneDive is verwijderd.

Het is bewezen dat Windows 10 zijn gebruikers controleert, alle wachtwoorden en browsegeschiedenis verzamelt en de verzamelde informatie naar Microsoft-servers stuurt. Door Windows 10 met standaardinstellingen te gebruiken, kan de gebruiker dus een object van bewaking worden.

Beeld
Beeld

Moet u upgraden naar Windows 10?

Na twee jaar release van dit besturingssysteem heeft het zelfs nog steeds gebreken die de wens om het te updaten drastisch wegnemen. Oude toestellen beginnen tijdens de update langzamer te werken of vallen volledig "zonder toestemming" uit, en het feit dat er ook voor Windows 10 betaald wordt, vormt een slecht oordeel dat Windows 10 de aandacht niet waard is.

Updaten naar Windows 8 is voldoende, want het wordt nog steeds ondersteund door Microsoft en kent geen freezes en andere nadelen voor de gebruiker.

Aanbevolen: